met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

DHV tekent megacontract voor sanitatieproject in Indonesi‘

Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau DHV heeft samen met haar Indonesische dochter PT MLD een contract ondertekend voor een groot sanitatieproject in Indonesi‘. Het `Urban Sanitation Development Project' betreft de ontwikkeling van strategie‘n, ontwerpstudies en uitvoering van werken met betrekking tot afvalwater, stedelijke ontwatering en huishoudelijk afval in 80 steden.

8 feb 2010

Het contract heeft een waarde van 10 miljoen euro, loopt tot eind 2014 en wordt gefinancierd door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking via de Nederlandse Ambassade in Jakarta.

Aanpak gezondheidsrisico's
Het sanitiatieproject is erg noodzakelijk. Jan Oomen, projectleider van DHV: "Indonesi‘ kent rond de 230 miljoen inwoners. Slechts 1 procent daarvan is aangesloten op riolering en circa 40% heeft geen betrouwbaar functionerend privˇ- of openbaar toilet tot zijn beschikking. Dat leidt tot ernstige gezondheidsrisico's. De Indonesische overheid wil met dit project de situatie aanzienlijk verbeteren."

Het project is onderdeel van het "Accelerated Sanitation Development Program" (Indonesische afkorting PPSP) van de Indonesische overheid. Dit programma moet de komende 5 jaar de afvalwaterbehandeling, ontwatering en verwerking van huishoudelijk afval verbeteren van 330 steden. De investeringen voor PPSP zijn door de Indonesi‘rs vooralsnog geraamd op 5 miljard dollar. Oomen: "We verwachten dat dit bedrag ten minste verdubbeld moet worden wanneer lokale overheden kiezen voor structurele langetermijnoplossingen voor de nog steeds snel groeiende steden."

Sanitation Project Indonesia

Adviseren van lokale overheden
Formele opdrachtgever van het project is het Indonesische Nationale Planning Bureau. Het meest omvangrijke deel van de opdracht is de advisering van de steden die zelf plannen moeten ontwikkelen en uitvoeren. DHV is de afgelopen vier jaar actief geweest met soortgelijke trajecten voor 14 steden en 3 provincies. Oomen: "De ervaringen van ons veldwerk en internationale kennis zijn goed bruikbaar in dit nieuwe contract. Ons werk heeft er al toe geleid dat onze aanpak tot model voor het nationale programma is verheven voor de komende vijf jaar. Na die periode wil de Indonesische overheid de achterstand op het gebied van de millenniumdoelstellingen zo goed mogelijk hebben ingehaald." Het eerdere project, de ontwikkeling van "Stedelijke Sanitatie-Strategie‘n", werd via de Wereldbank ook grotendeels gefinancierd door Nederland.
DHV en PT MLD werken in het project nauw samen met andere partners.

http://www.dhv.com/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb