met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Holonite Urban ideaal buitenmeubilair van composietsteen

Pleinen, parken en ruimtes rond gebouwen kunnen nu naar eigen ‘look en feel’ op een duurzame manier worden ingericht met eigentijds buitenmeubilair. Holonite Urban is een nieuwe serie zit- en afdekmeubilair van gegoten composietsteen dat ideaal is voor gebruik buiten.

17 feb 2010

De serie is ontworpen door landschapsarchitect Bert Huls en in een grote kleurvariatie leverbaar. Holonite Urban is ontwikkeld door Holonite uit Tholen en wordt zowel op maat als in een standaard assortiment geproduceerd.

In de openbare ruimte is steeds meer behoefte aan design en belijning. Holonite Urban geeft de omgeving rondom pleinen en gebouwen en in parken een geheel eigen signatuur. Gegoten composietsteen biedt architecten en ontwerpers een aantal fundamentele vrijheden in vorm, kleur en textuur, die complementair zijn binnen elk stedelijk vormgevingsconcept. Het materiaal composiet is bovendien bij uitstek geschikt voor de creatie van slanke detailleringen. De Spaanse architect Antoni Gaudi inspireerde Holonite tot een kleurenpallet van onder andere deco-geel, donkerblauw, turkoois, Jugendstil-groen, rood en violet, die altijd identiek te reproduceren zijn. Het zitmeubilair is onderverdeeld in twee varianten met elk twee types. Tot de lijn Dance behoren de types Wave en Cloud. Flow en Organic zijn de types die tot de lijn Distinction behoren.

Zitelement Wave in de kleur Jugendstil green

Duurzaam en onderhoudsvrij
Composiet is ideaal materiaal voor gebruik buiten. Het is levenslang kleurecht door de hoogwaardige mineralen en de door-en-door pigmentatie. Het materiaal gegoten composietsteen is waterdicht en vorstbestendig. Daarnaast heeft composiet een hoog zelfreinigend vermogen. De compactheid en structuur bieden geen voedingsbodem voor vuil en groene aanslag, waardoor het product na een goede stortbui weer schoon is. Op korte termijn breidt Holonite het concept uit met onder andere bijpassende planten- en afvalbakken.

Ontwerpen op maat
In de eigen werkplaats in Tholen biedt Holonite haar klanten letterlijk en figuurlijk de ruimte om de meest uiteenlopende idee‘n vorm te geven en op maat te realiseren. Ter inspiratie heeft Holonite vijf bijzondere sculpturen gemaakt van gegoten composietsteen. De sculpturen staan voor vijf karakterlijnen die de vrijheid van ontwerpen in composietsteen vertegenwoordigen. Kijk op de website www.holonite.nl voor de kleurrijke sculpturen.

<strong>Over Holonite
Holonite is in 1969 opgericht en produceert deurdorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers van gegoten composietsteen. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld van producent van standaard producten van gegoten composietsteen tot een organisatie die vormgeving stimuleert, architecten inspireert en maatwerk levert. Holonite heeft binnen de markten bouw en industrie een leidinggevende plaats verworven als gespecialiseerde – ISO gecertificeerde - leverancier van afbouwelementen in het bouwproces. Door de innovatiedrang die bij Holonite centraal staat, is het een uitdaging om telkens nieuwe toepassingsmogelijkheden op het gebied van gegoten composietsteen te cre‘ren.
Meer info zie website Holonite

http://www.holonite.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb