met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Autodesk onthult de 2011-versies

Autodesk onthult de 2011-versies van zijn softwareportfolio voor de Architectuur-, Infrastructuur- en Constructiebranche. Updates voor de belangrijkste productlijnen promoten Building Information Modeling en multidisciplinaire samenwerking voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

29 mrt 2010

Autodesk, Inc., vooraanstaand leverancier van 2D- en 3D-ontwerpsoftware voor werktuigbouwkundige toepassingen en games en films, heeft nieuwe softwareversies aangekondigd voor de architectuur-, infrastructuur-, en constructiebranches. De bijgewerkte portfolio werd ontworpen om de toepassing van het Building Information Modeling-proces (BIM) verder te verspreiden, om multidisciplinaire samenwerking te bevorderen en voor gebruik bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. “De ontwerp-, constructie- en infrastructuurbranches moeten hun productiviteit verhogen en tegelijk complexe projecten afwerken binnen strikte deadlines en binnen vastgelegde budgetten”, zei Jay Bhatt, senior vice-president AEC Industry Solutions. “Onze nieuwe software van 2011 maakt die doelstelling mogelijk door te profiteren van de enorme voordelen van Building Information Modeling en multidisciplinaire samenwerking mogelijk te maken van begin tot eind, van projecten op het gebied van residenti‘le of zakelijke nieuwbouw- en renovatieprojecten tot grootschalige infrastructuur- en overheidsprojecten.”

Autodesk is bruikbaar in diverse branches

Portfolio voor het ontwerp en de constructie van gebouwen
De nieuwe 2011-software van Autodesk voor nieuwbouw en verbouwing van bestaande bouwprojecten ondersteunt het Building Information Modeling-proces en helpt daarmee architecten, ontwerpers en engineers makkelijker digitale ontwerpdata te cre‘ren en te gebruiken en deze te communiceren en te delen met anderen. Er komen updates voor o.a. de volgende software:
* Autodesk Revit Architecture 2011 software - Autodesk Revit Architecture helpt architecten en ontwerpers natuurlijk te werk te gaan, vrij te ontwerpen en effici‘nte projecten af te leveren. Revit Architecture werd speciaal ontwikkeld voor building information modeling (BIM) en helpt ontwerpconcepten en -vormen te verkennen. Het zorgt ook voor een beter beheer van ontwerpdata in de documentatie- en constructiefase. Dankzij de parametrische wijzigingstechnologie wordt elke wijziging automatisch bijgewerkt in het model, wat leidt tot een betere betrouwbaarheid en cošrdinatie van het ontwerp en de documentatie. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • Workflow voor grote teams
 • Verbeterde visualisatie
 • Verbeterde documentatie

  * Autodesk Revit Structure 2011 software - Autodesk Revit Structure is de gerichte building information modeling (BIM)-oplossing voor structurele ingenieursbedrijven die zij voorziet van tools voor structurele ontwerpen en analyses. Revit Structure combineert een multimaterieel, fysiek model en een onafhankelijk te bewerken analytisch model, wat leidt tot effici‘ntere structurele analyse. Tegelijk zorgt de software dat er een goede koppeling is met populaire software voor structurele analyse. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • Verbeterde framing (schuine zuilen, balksystemen, spanten en verbindingssymbolen)
 • Versterking en betonnen clean-up verbeteringen
 • Verbeteringen in analytische modellen

  * Autodesk Revit MEP 2011 software - Autodesk Revit MEP building information modeling (BIM)-software helpt werktuigbouwkundige, elektrische en sanitairtechnische (MEP) ingenieurs, ontwerpers en tekenaars aan een competitieve voorsprong door bouwsysteemontwerpen te analyseren en te optimaliseren alvorens ze gebouwd worden. Autodesk Revit MEP helpt ontwerpteams betere ontwerpen te genereren met tools die productiviteit bevorderen en een duurzaam ontwerp en analyse ondersteunen. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • Modelleren van kabelgoten en –pijpen
 • Panel-schema’s en demand factors
 • Beheer van MEP-gerelateerde aansluitingen

  Met het oog op het faciliteren van het BIM-proces en tegelijk het beschermen van investeringen in legacy (oudere) software, training en ontwerpdata-investeringen, bevat de portfolio van 2011 eveneens:

  * AutoCAD Revit Architecture Suite - Combineert AutoCAD 2011 software, AutoCAD Architecture 2011, en Autodesk Revit Architecture 2011

  * AutoCAD Revit MEP Suite - Combineert AutoCAD MEP 2011 en Autodesk Revit MEP 2011

  * AutoCAD Revit Structure Suite - Combineert AutoCAD 2011, Autodesk Revit Structure 2011 en AutoCAD Structural Detailing 2011

  De verbeteringen voor AutoCAD Architecture 2011 en AutoCAD MEP 2011 zijn o.a.:
  * AutoCAD Architecture 2011 - effici‘nt tekenen en documenteren in een intu•tieve omgeving en met specifieke tools voor architecten. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • Nieuwe geometrische en dimensionele beperkingen
 • Nieuwe renovatietools om het ontwerpen en produceren te bespoedigen
 • Verbeterde muur clean-ups met een nieuwe intelligente Clean-upfunctie

  * AutoCAD MEP 2011 - Versie van AutoCAD software voor werktuigbouwkundige, elektrische en sanitairtechnische (MEP) ontwerpers en tekenaars die gebruikers een verhoogde ontwerpproductiviteit biedt. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • MvPart view blokken (cre‘er en bewaar AutoCAD-bloknamen, wijzig weergave)
 • Parallel ontwerp voor buizen
 • Schuine pijpleidingen

  Om multidisciplinaire samenwerking makkelijker te maken, bevat het ontwerp- en constructieportfolio van 2011:
  * Autodesk Navisworks 2011 - software (inclusief Autodesk Navisworks Manage 2011, Autodesk Navisworks Simulate 2011 en Autodesk Navisworks Freedom 2011 software) stelt ontwerp- en bouwprofessionals in staat hun gezamenlijke projectbijdragen samen te voegen in een gesynchroniseerd model voor een review, simulatie en analyse van het volledige project. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • Een herwerkte en vereenvoudigde gebruikersinterface
 • Verbeterde segmentatie-tools
 • Nieuwe Primavera-link en Gantt view

  * Autodesk Buzzsaw 2011 - Autodesk Buzzsaw is een toonaangevende SaaS (Software as a Service)-oplossing voor documentatie, data en ontwerpmanagement voor het centraliseren en beter beveiligd uitwisselen van projectinformatie tussen verschillende teams (aandeelhouders, geografische teams en bedrijven). Autodesk Buzzsaw 2011 zit integraal in het portfolio van Autodesk-ontwerpoplossingen en bevat nu de Buzzsaw Sync functie. Gebruikers kunnen via Buzzsaw Sync:

 • Automatisch documenten van het bureaublad synchroniseren naar de Buzzsaw cloud zonder de workflow van de gebruiker te onderbreken
 • Eenvoudig multidisciplinaire modellen centraliseren om te importeren in Autodesk Navisworks
 • Buzzsaw-rechten gebruiken om informatie veiliger te synchroniseren, te delen en te bekijken

  Om het visualiseren van creatieve ontwerpen makkelijker te maken, bevat de portfolio van 2011:

  * Autodesk 3ds Max Design 2011 - Autodesk 3ds Max Design 2011 software biedt onweerstaanbare nieuwe technieken om ontwerpen tot leven te brengen door data samen te stellen, idee‘n opnieuw op te roepen en de resultaten te presenteren. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • Quicksilver, een innovatieve nieuwe hardware renderer
 • FBX File Link met Revit Architecture
 • Viewport display van 3ds Max Design materialen

  Infrastructuurportfolio van de 2011-release
  Autodesk’s softwareportfolio voor straat-, snelweg- en nutsprojecten van 2011 bevat:
  * AutoCAD Civil 3D 2011 - AutoCAD Civil 3D software, de building information modeling (BIM)-oplossing voor civiele ingenieursprojecten, helpt teams sneller transport-, nieuwbouw- en milieuprojecten af te leveren van nog betere kwaliteit. Dankzij de benadering op basis van modellen blijft alle informatie over een project gecošrdineerd en worden er documentatie en visualisaties van topkwaliteit afgeleverd. AutoCAD Civil 3D helpt gebruikers aan de competitieve voorsprong van BIM met het oog op het afleveren van nog meer innoverende projectoplossingen. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • Schaal- en prestatieverbeteringen en een geoptimaliseerde 64-bit versie van Civil 3D
 • Tools voor een beter beheer van het ontwerpen en bewerken van gangen
 • Verbeterde superverhogingsfunctionaliteit die voor een dynamische verbinding zorgt met de opties voor aligneren en flexibel bewerken

  * AutoCAD Map 3D 2011 - AutoCAD Map 3D software kan rechtstreekse toegang geven tot gegevens die nodig zijn voor ruimtelijke planning, ontwerp en beheeractiviteiten. AutoCAD Map 3D helpt professionals die werken aan transport-, civieltechnische-, water- en aandrijvingsprojecten om makkelijker ontwerpen, GIS- en asset-gegevens te cre‘ren, te beheren en te analyseren, dit met het oog op betere ontwerpen, een verhoogde productiviteit en betere datakwaliteit. De nieuwe belangrijkste kenmerken zijn o.a.:

 • Nieuwe point cloud tools
 • Nieuwe en verbeterde dataondersteuning
 • Verbeterde workflow-vermogens
Zie de site voor meer informatie

http://www.autodesk.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb