met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

GfS TA Alarmsysteem - voordelig en gemakkelijk te plaatsen

Op basis van voorschriften uit het Bouwbesluit en gebruikseisen voor gebouwen stelt de brandweer dat deuren in de richting van de vluchtmogelijkheid - zonder sleutel - op simpele wijze te openen zijn.

2 apr 2010

De overal bekende rode sleutelkastjes als hulpmiddel bij de nooduitgangen zijn reeds vele jaren verboden. Maar hoe kan veiligheid en een zinvolle bescherming van eigendommen gewaarborgd worden, zonder het leven van personen in gevaar te brengen? Veel bedrijven en instellingen hebben te maken met ruimten waar de (nood-)uitgangen niet gesloten kunnen en mogen worden, maar waar dit op sommige momenten wel gewenst is. Deze problemen worden eenvoudig en verantwoord opgelost met het GfS TA alarmsysteem. In geval van nood blijft het openen van de deur slechts n eenvoudige handeling.

Gemakkelijk te plaatsen signaleringssysteem

Het GfS TA deuralarmsysteem is een voordelig en gemakkelijk te plaatsen signaleringssysteem om de sluiting van vluchtdeuren op vluchtroutes en bij uitgangen, te bewaken en te controleren. Het systeem is bedrijfsklaar met adapter, draadloos magneetcontact en vergt geen extra installatie. Bij gebruik van de vluchtdeur, treedt een alarm (110dB/1m) in werking, dat ook optisch kan worden waargenomen. Bevoegde personen kunnen de deuren simpel met de systeemsleutel passeren, zonder alarm. Het GfS TA deuralarmsysteem is geschikt voor panieksluitingen volgens NEN-EN 1125. Bij vluchtdeuren is het eveneens gewenst dat onder de meest onaangename omstandigheden de deur altijd geopend wordt door een relatief lichte druk op een horizontale bedieningsstang (push bar) of balk (touch bar). De term vluchtdeur is van toepassing in gebouwen met een publieksfunctie.

http://www.nooduitgang.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb