met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

De nieuwste fitnesstrend voor 2010 is Free Running

Free Run Parkour: spectaculair stunten met eigen lichaam
Springen over betonnen elementen, zwaaien aan palen, opspringen tegen muren. Free Running is een nieuwe manier van bewegen in de buitenruimte en wereldwijd enorm in opkomst. Naast de fysieke kant speelt de filosofie ‘de vrijheid en het verleggen van grenzen’ ook een belangrijke rol.

13 apr 2010

Met het Free Run Parkour van VelopA-Omniplay kunnen jongeren zich op een experimentele manier verplaatsen en verantwoord stunten met hun lichaam. Het daagt ze lichamelijk uit en traint hun reflexen. Met de introductie van het Free Run Parkour in Nederland appelleert VelopA-Omniplay aan de vraag naar vernieuwing in bewegen en sporten.

spectaculair stunten met eigen lichaam

Bewegen als Spiderman
Free Running, ook wel Extreme Movement of Urban Gym genoemd, is een nieuwe vorm van bewegen en overgewaaid uit Amerika. Bekend van films als Spiderman, Casino Royale en Men in Black waarin over muren wordt gesprongen van gebouwen, is het Free Run Parkour een verantwoorde vertaling om het lichaam op spectaculaire wijze uit te dagen met Flatground (stunts op de grond), Walltricks (trucs met inzet van een muur) en Airtricks (stunts in de lucht). Ontwikkeld met behulp van professionals introduceert VelopA-Omniplay als eerste dit unieke Free Running systeem voor buitenruimten.

In het leger als ontsnappingstechniek ontstaan
Free Running ontstond in het leger als ontsnappingstechniek voor soldaten om zich snel en effici‘nt te verplaatsen. Nu draait het vooral om het spektakel. De gebruiker krijgt met het Free Run Parkour inzicht in afstanden, ontwikkelt zijn reflexen en lenigheid van zijn lichaam. Het systeem heeft niet voor niets ‘de apenkooi’ als bijnaam.

Perfect in combinatie met andere sporttoestellen
De robuuste toestellen zijn van beton en staal, onderhoudsarm en vandalismebestendig. Het Free Run Parkour voldoet aan de hoogste kwaliteit- en veiligheidseisen en is in alle RAL-kleuren te verkrijgen. De toestellen zijn in zes uitvoeringen beschikbaar en sluiten perfect aan bij skateparcours, het Omnistadium en JOPS. Levertijd is 6 - 8 weken.

Demonstraties bij de RAI in Amsterdam op 13 t/m 15 april
Het Free Run Parkour van VelopA-Omniplay is te zien bij de ingang van de RAI tijdens de beurs ‘Building Holland’. Gedurende de beursdagen van 13 tot en met 15 april geven twee Free Runners, Lorenzo van Velzen Bottazzi en Vincent Jamie Watson clinics en demonstraties.

VelopA-Omniplay
VelopA-Omniplay is gespecialiseerd in de inrichting van openbare speelplekken en sportpleinen en is een leverancier aan gemeentes, jongerenorganisaties, basis- en middelbare scholen en recreatieondernemingen. Het bedrijf staat garant voor maximale service en advies op maat.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb