met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

CROW: Themabijeenkomst Risico's en Aanbesteden

Blunderputten en bouwbloopers. Zo luidt de tekst op de voorpagina van de NRC Next van 1 april 2010. Verderop in de krant volgt een bloemlezing van Tien keer Hollandse hoogmoed, tien grote bouwprojecten die hopeloos zijn ontspoord.

21 apr 2010

Maar ook bij kleinere projecten worden budget en planning regelmatig overschreden en liggen contractpartijen met elkaar overhoop. Achteraf (!) wordt vaak gezegd: we hadden risico's niet goed in beeld of het was onduidelijk wie verantwoordelijk was. Andere stereotype beelden zijn: de opdrachtgever gooit risico's over de schutting, of de aannemer zag wel risico's maar heeft ze bewust niet genoemd. De gedeelde conclusie is meestal dat tijdens de voorbereiding of aanbesteding van een project te weinig aandacht is besteed aan de aard, verdeling en beheersing van risico's.

Het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte

Daarom organiseert het RISNET team op 19 mei 2010 een themabijeenkomst, waarbij ingegaan wordt op het proces van risico verdeling tijdens de aanbesteding. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis voor RISNET ambassadeurs en voor personen die overwegen RISNET ambassadeur te worden.

http://www.crow.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb