met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Verhuurcommissie: ”Particuliere verhuurders straks weer de dupe”

De Verhuurcommissie, de instantie die opkomt voor de belangen van particuliere verhuurders, verwacht dat ook na de verkiezingen de positie van de particuliere verhuurder nauwelijks verbetert. Met name de positie van de particuliere huiseigenaar die wordt geconfronteerd met een tijdelijke verhuursituatie.

2 jun 2010

De particuliere verhuurder ondervindt hoofdzakelijk problemen op het gebied van tijdelijke huurovereenkomsten, de mogelijkheid tot kostendekkende verhuur in grote steden en de discutabele objectiviteit van de Huurcommissie. Daarnaast is de particuliere verhuurder gebaat bij modernisering van het Woningwaarderingsstelsel. Hier dient de locatie van een huurwoning beter tot uiting te komen in het aantal punten, oftewel de huurprijs.

Verbetering huurmarkt

De Verhuurcommissie heeft een drietal aanbevelingen ter verbetering van de huurmarkt opgesteld, gericht aan de politiek: * Maak huurwoningen tot de huurtoeslag- / liberalisatiegrens vergunningsplichtig, ten behoeve van koppeling met Inkomsten Belasting om zodoende huurtoeslag te verstrekken dan wel huurbelasting te heffen (aanpak `scheefwoners' en bevorderen doorstroming); * Koppel de W.O.Z. waarde aan het Woningwaarderingsstelsel en maak onderscheid tussen corporaties en niet-corporaties (stimulering aanbod huurwoningen middensegment); * Voer een landelijke `Huisbewaring'-constructie in voor particuliere huiseigenaren die tijdelijk gaan verhuren (versoepelen tijdelijke verhuur en vergroten aanbod huurwoningen) en verbeter de Leegstandwet om het tijdelijk verhuren van te koopstaande woningen te stimuleren (mogelijkheid tot geliberaliseerd verhuren en vergroten aanbod huurwoningen). De Verhuurcommissie adviseert de politiek om deze drie aanbevelingen op te volgen en mee te nemen in het aanstaande regeerakkoord. Een toelichting op deze aanbevelingen is terug te vinden op www.verhuurcommissie.nl.

http://www.verhuurcommissie.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb