met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

InduTeq bevestigt opnieuw de samenwerking met Niko

Technologische ontwikkelingen vinden veel sneller hun weg binnen het bedrijfsleven dan binnen het technische beroepsonderwijs. Stichting Introductie Nieuwe Technologie, kortweg InduTeq, richt zich vanuit deze problematiek op kennisoverdracht vanuit het bedrijfsleven naar mbo-docenten.

5 jun 2010

Niko is een innovatief bedrijf dat oplossingen aanreikt op het gebied van onder andere toegangscontrole, lichtregeling en domotica. Nikobus, het huisautomatiseringssysteem van Niko is een gevestigde waarde binnen zijn domein. Vanzelfsprekend kan Niko niet ontbreken als partner van Induteq.

Ontdek domotica in het 3D huis

Niko en InduTeq werken al meer dan 10 jaar samen aan het ontwikkelen van leerstof over domotica. Als pioneer van huisautomatisering voor de woningmarkt, was Niko de aangewezen partner. Het installatiegemak en de gebruiksvriendelijkheid van Nikobus waren daarbij van doorslaggevend belang. Het feit dat het systeem zowel handmatig als via de pc kan geprogrammeerd worden, was een extra argument. Door samen in opleidingen te investeren wordt het kennis- en ervaringsniveau binnen het technisch onderwijs voor een belangrijk deel gewaarborgd. InduTeq ontwikkelt de leer- en lesstof over de innovatie en stelt deze via de website vrij ter beschikking aan docenten en leerlingen. Dankzij de samenwerking wordt Nikobus toegepast in vrijwel alle ROC's en in het merendeel van het VMBO binnen de opleiding elektrotechniek.

Geregeld organiseert InduTeq masterclasses en workshops Nikobus om docenten van ROC's en VMBO's bij te scholen. Deze vinden plaats in het opleidingscentrum van Niko te Gorinchem. De jongste masterclass demonstreert de unieke capaciteit van Nikobus om RGB leds rechtstreeks aan te sturen. Nikobus is het enige huisautomatiseringssysteem in de markt dat daarvoor geen dure DMX controllers nodig heeft. De handige gebruikersinterface laat toe om eenvoudig sferen en kleurenscenario's te creŽren. Intussen hebben 6 masterclasses plaatsgevonden en zijn een 80-tal docenten elektrotechniek getraind in Nikobus.

Afgelopen maand bracht het bestuur van InduTeq een bezoek aan het hoofdkantoor van Niko te Sint- Niklaas. Na een informele lunch volgde een rondleiding door de kantoren en de fabriek. Hiermee bevestigt InduTeq de succesvolle samenwerking van de voorbije jaren. Of zoals Ries Luijsterburg, voorzitter van InduTeq, het samenvat: De samenwerking tussen een innoverend bedrijf als Niko is vruchtbaar voor beide doelgroepen en onontbeerlijk voor de kwaliteit van InduTeq.

Niko nv ontwerpt en produceert vooruitstrevende oplossingen voor elektrisch schakelmateriaal, lichtregeling, domotica, deurtelefonie en videofonie. Wereldwijd kiezen zowel particuliere als professionele klanten voor Niko’s kwaliteitsoplossingen wegens het installatiecomfort, het gebruiksgemak en het design.

Niko commercialiseert zijn oplossingen vanuit vestigingen in BelgiŽ, Frankrijk, Nederland, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk, maar ook via distributeurs over heel de wereld.

http://www.niko.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer

 


AEC info bouwinformatie

.

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2017 bouwweb