met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

30 Jaar ervaring resulteert in compleet aanbod Lithium-ion tuinmachines

Dolmar introduceert als n van de eerste leveranciers een compleet assortiment tuinmachines, uitgerust met Lithium-ion accutechnologie. Het bedrijf komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag naar tuingereedschap waarmee professionals gezond, milieuvriendelijk en gemakkelijk kunnen werken tegen lage verbruikskosten.

24 jun 2010

Dankzij de toepassing van Lithium-ion accu’s combineert Dolmar de voordelen van een elektromotor met de bewegingsvrijheid van een brandstofmachine. In juni brengt Dolmar een accubosmaaier, accuheggenschaar en accubladblazer op de markt, in het najaar gevolgd door een 36V Lithium-ion kettingzaag.

30 Jaar ervaring resulteert in compleet aanbod Lithium-ion tuinmachines

Dolmar beschikt dankzij moederbedrijf Makita al jaren over de gepatenteerde Lithium-ion accutechnologie. Gebruik van deze accu’s is goed voor het milieu, de gebruiker en de omgeving. Ze voorkomen de uitstoot van schadelijke stoffen en maken het gebruik van brandstof of olie overbodig. Daarnaast hebben de Lithium-ion tuinmachines een lager gewicht, produceren ze minder geluid en trillingen en heeft de gebruiker geen last meer van een hinderlijke geur. Deze machines vergen minder onderhoud en de aanschaf is binnen een halfjaar terugverdiend (480 draaiuren per seizoen). De accu’s zijn binnen 22 minuten opgeladen, waardoor continu doorwerken mogelijk is. Een ingebouwde chip in de accu’s zorgt voor een optimale afstemming van het laadproces op de temperatuur van de accu.

Bosmaaier, heggenschaar, bladblazer
Dankzij de 36V Lithium-ion accu’s is de geluidsproductie van deze nieuwe professionele bosmaaier, heggenschaar en bladblazer aanzienlijk verlaagd. Hierdoor zijn alle modellen zeer geschikt voor gebruik op plaatsen waar een lage geluidsproductie gewenst is, bijvoorbeeld bij ziekenhuizen, campings en scholen. Verder beschikt iedere machine over een aantal specifieke kenmerken.
De AT-3630LGE en AT-3623LGE bosmaaiers zijn uitgerust met een koolborstelloze motor. Een indicator geeft de capaciteit van de accu aan. De professional kan het toerental van het snijgarnituur afstemmen op de toepassing. Wanneer het materiaal vastslaat in het mes of de draadknop, is het door het veranderen van de draairichting eenvoudig te verwijderen.
De heggenscharen AH-3655LGE en AH-3665LGE zijn voorzien van een regelbaar toerental en een achterhandgreep met vijf verschillende standen voor een grotere reikwijdte. De ergonomische houding van de handgreep vermindert de belasting voor de polsen.
De bladblazer AG-3628LGE is door de compacte bouw, het lage gewicht en de goede balans zeer geschikt voor het opruimen van bladeren, knipsels van een heg en houtsnippers. De platte blaasmond zorgt voor een hoge luchtsnelheid, namelijk 93 m/sec.

Compleet of Basic
Dolmar levert de tuinmachines compleet met twee accu’s en een snellader of als Basicmodel: zonder accu’s en lader. De accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar en kunnen ook gebruikt worden op de 36V accumachines van Makita. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. Kijk voor meer informatie op: www.dolmar.nl/lithium.

Over Makita en Dolmar
Een aantal jaren geleden nam Makita Corporation uit Japan, wereldleider in professioneel handgereedschap, de Duitse fabriek Dolmar over. Begin 2007 heeft Makita Corporation ook de tuindivisie van Fuji Robin overgenomen. Hiermee biedt Makita een compleet assortiment professionele tuinmachines voor diverse toepassingen en versterkt zij haar positie in de markt van benzine- en elektrische tuinmachines.

http://www.makita.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb