met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

De Kavelaar neemt huizen nieuwe kopers over

De Kavelaar, het eerste bedrijf in Nederland, dat een makelaardij opstartte voor bouwgrond, gaat huizen overnemen van mensen die nieuw willen gaan bouwen. Indien die mensen dat willen koopt De Kavelaar hun `oude' huis op voor 90 procent van de getaxeerde waarde. "Dat is vrijblijvend uiteraard", zegt Aart van Rijn, directeur van De Kavelaar, "kan de verkoper meer krijgen voor zijn onroerend goed dan wij bieden, is dat natuurlijk zoveel te beter."

31 jul 2010

Deze ware doorbraak op de huizenmarkt is een nieuw revolutionair idee van het jonge bedrijf. De achterliggende gedachte bij het management van De Kavelaar is dat het misschien maar ˇˇn keer in een mensenleven voorkomt dat men zijn eigen huis zelf gaat bouwen. In deze minder zekere tijden aarzelen mensen soms echter om hun plannen inderdaad te realiseren. Ze zijn vaak beducht om straks met de kosten van twee huizen, het nieuwe en het nog niet verkochte oude, te worden opgezadeld. Daarom gaat De Kavelaar een grote stap verder en wil de meedenkende en dus sociale partner zijn tijdens dat hele proces van kopen en bouwen. En neemt met de toezegging dat men eventueel het oude huis voor 90 procent overneemt, een hoop financi‘le zorg uit handen bij kandidaat-bouwers. Een baanbrekend initiatief van De Kavelaar.
Kavelaar-directeur van Dorp erkent dat de economie moeilijke tijden achter de rug heeft. Maar hij signaleert aanwijzingen dat het langzaam maar zeker de betere kant op gaat in de bouwwereld.

Een nieuwe benadering van de huizenmarkt

De Kavelaar werd in 2007 gelanceerd. Systematische makelaardij voor bouwgrond (of 'kavelaardij', zoals Arnoud van Dorp dat vaak noemt) bestond tot dan toe eigenlijk niet. De jonge enthousiaste Kavelaar-groep rond oude rot Van Rijn pakte die omissie op en verpakte haar in een even voor de hand liggend als briljant idee: wil je optimaal je woonwensen in vervulling zien gaan dan moet je beginnen met een zoektocht naar het meest geschikte kavel bouwgrond. De Kavelaar helpt vanuit haar deskundigheid bij die zoektocht. In korte tijd heeft De Kavelaar meer dan 8000 serieuze zoekers naar grond om te bouwen als cli‘nt kunnen inschrijven. Menigeen heeft sindsdien inderdaad een geschikte locatie gevonden. Binnen Nederland maar ook daarbuiten.

De website www.dekavelaar.nl is de weerslag van de brede aanpak van de initiatiefnemers. Overzichtelijk gerangschikt naar regio, omvang en prijs worden de aangeboden kavels bouwgrond op de site gepresenteerd. Kandidaat-kopers kunnen zo gemakkelijk hun weg vinden zonder te verdwalen.

Ook over architecten, bouwkosten, begeleiding van het bouwproces geeft de site van De Kavelaar handige informatie. Dat betreft naast de aanschaf van de grond, het schetsen van het droomhuis en het vervolgens bouwen. Als het concreet om dat bouwen gaat beschikt De Kavelaar over veel ervaring en een netwerk van deskundigen in binnen- en buitenland, Het biedt ook prefabricated huizen aan en heeft bijvoorbeeld goede contacten met Europese fabrikanten van houtskeletbouw. Daarbij verleende De Kavelaar desgewenst al hulp bij de financiering van de aankoop van de kavel en het daarop volgende bouwen en bemiddelde indien nodig bij het verkrijgen van overbruggingskrediet.

Met de aankondiging dat De Kavelaar nu zelf huizen gaat overnemen op een
voor de verkopers aantrekkelijke basis, slaat zij nieuwe revolutionaire wegen in.

Voor meer informatie zie http://www.dekavelaar.nl

http://dekavelaar.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb