met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Waterontharder maakt huis attractiever bij verkoop

Nu de bewegingen op de huizenmarkt het karakter van stroop hebben gekregen, gaan de details tellen bij het aanbieden van een huis. Jolanda Vogelzang van makelaarskantoor Zij-is-de-makelaar, opererend in heel Noord-Nederland, merkt dat extra's zoals screens, airco of een waterontharder, een potentile koper nt dat laatste zetje kunnen geven.

1 aug 2010

"Bij het huidige grote aanbod zijn kopers kritischer en ook een beetje lui geworden," stelt Vogelzang vast. Zij is daarin niet de enige. "Iedereen in ons vak merkt dat je cht hard moet werken en creatief moet zijn om interessante panden bij mogelijke kopers onder de aandacht te brengen. De tijden dat alles zichzelf verkocht, bijna ongeacht de staat en de prijs, liggen echt achter ons." "Een huis dat zich in zijn prijsklasse onderscheidt van andere doordat er extra voorzieningen zijn getroffen, maakt de beste kans om verkocht te worden. Een traplift of - zoals deze zomer extra attractief - een airco of screens, kunnen een aarzelende koper nt over de streep trekken. Ik profileer een huis nu nadrukkelijk op dat soort dingen."

Waterontharder maakt het verschil

Een tamelijk nieuw element dat een huis attractiever kan maken is een waterontharder, zo leerde Jolanda Vogelzang. Wie zich bewust is van de voordelen van een waterontharder en uit een gebied met zacht water naar een gebied met hard water verhuist, is gevoelig voor zo'n extra. "In de vraagprijs voor een huis vind je zo'n toegevoegde waarde niet terug," zegt Vogelzang, "en juist daardoor wordt het huis interessanter. De koper betaalt minder voor mr. Het pakket wordt er completer van. Een waterontharder betekent comfort in de zin van zacht water, veel minder onderhoud en minder kans op storingen. Het betekent ook dat badkamer- en keukenapparatuur die meeverkocht wordt, in uitstekende staat zal verkeren." Voor een verkoper kan een relatief geringe investering een sleutelrol spelen bij de succesvolle verkoop van zijn huis.

http://www.aquacell-waterontharder.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb