met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Miljoenen verdienen met maatschappelijk vastgoed

Maatschappelijk vastgoed, dat was het thema van de tweede Vitale Stad Zinderende Zomersessie. 20 aanwezigen verzamelden zich donderdag 29 juli in het cafˇ van Zandfoort aan de Eem in Amersfoort. Dat het thema leeft, zeker met de gemeentelijke bezuinigingen voor de deur, bleek eens te meer.

4 aug 2010

Maatschappelijk vastgoed is vastgoed waar iets van de overheid aan vastzit, stelde Erwin Daalhuizen van Fakton financi‘le vastgoedregisseurs in zijn korte openingspresentatie. `Het is een ongelofelijk grote sector. In kleine gemeenten gaat het al snel om tientallen miljoenen, in Amsterdam loopt het dicht tegen de miljard euro. Maar het is tegelijkertijd een sector waar ontzettend ondoelmatig wordt gewerkt.« Kortom: er zijn miljoenen te verdienen met maatschappelijk vastgoed, mits het een en ander professionaliseert. Maar hoe moet dat dan?

Vitale stad

Volgens Ron Stevens van BMC Interlink is het een `hell of a job« om al het maatschappelijk vastgoed in gemeentes ge•nventariseerd te krijgen. `In Nijmegen nam het ruim twee jaar in beslag.« Tevens werd door de aanwezigen de bezettingsgraad van de gebouwen en de monofunctionaliteit van het vastgoed als probleem gezien. Bovendien werd geopperd dat het vastgoed moet worden losgekoppeld van de maatschappelijke functie, waarbij de huren marktconform kunnen blijven en de `inhoud« kan worden gesubsidieerd.

http://www.vitalestad.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb