met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Multigietbouwdoos beperkt het aantal boorgaten in de wand

ABB heeft haar multigietbouwdozen op een aantal punten verbeterd waardoor deze nog beter in het gietbouwproces passen en aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen mogelijk maken.

30 aug 2010

In samenspraak met installateur
De verbeteringen aan de multigietbouwdozen zijn het resultaat van gesprekken met installateurs en monteurs. Dit heeft geleid tot een aanpassing op het leveringsprogramma waarbij de bestaande vijf multigietbouwdozen zijn vervangen door twee multigietbouwdozen in de maten 40 mm (MGD40) en 50 mm (MGD50 ) en een inzetstuk (MT/19).

Enkele bevestigingspen en vlak inslagdeksel
De nieuwe multigietbouwdozen zijn voorzien van n enkele, meegegoten bevestigingspen in het midden van de doos die in lijn zit met de gaten van het enkelpens gietbouwzadel. De bevestigingspen is even betrouwbaar en sterk als twee pennen. Dit leidt niet alleen tot minder aftekenwerk, maar zorgt ook voor vermindering van de boorkosten.

Verder zijn de nieuwe dozen uitgevoerd met een vlak inslagdeksel, waardoor na het storten aanzienlijk minder betonresten in het deksel achterblijven. Het inslagdeksel is vast aangebracht op de doos en zit geklemd achter de in de doos aangebrachte vervangbare ring.

Multigietbouwdoos van ABB

Koppeling, doorvoeropening en buisinvoer
De nieuwe dozen zijn aan drie kanten voorzien van een vaste n vergrendelbare koppelmogelijkheid, die ook tijdens het storten garant staat voor een veilige en betrouwbare fixatie van gekoppelde multigietbouwdozen. Verder is de multigietbouwdoos voorzien van een dubbele buisinvoer (19mm), waarvan n gecentreerd is zodat de doos altijd recht ten opzichte van het meest gangbare zadel GZ19 zit. En van de invoerbuizen is daarnaast voorzien van een uitstootbare opening. De doorvoeropening van de nieuwe multigietbouwdoos is ruim gedimensioneerd, waardoor het doorvoeren van bedrading tijdens de afmontage van het schakelmateriaal zeer eenvoudig is.

De oude gietbouwdozen blijven geruime tijd leverbaar om de lopende projecten af te ronden en de bestaande voorraad af te bouwen.

meer informatie:

ABB b.v.
W. www.abbconnect.nl
T. (0318) 669 300

http://www.gietbouwcentrum.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb