met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Active Constructions ontwikkelt een natuurlijk boomkroonpad

Iedereen kent het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer in Drenthe. Een uniek en bijzonder succesvol concept dat zeer goed is aangevuld met allerlei natuurbelevingsactiviteiten. Doordat de vraag naar dit soort recreatieve voorzieningen toeneemt, heeft Active Constructions (ACS) een natuurlijke variant ontwikkeld - het ECO boomkroonpad.

20 sep 2010

ACS is van mening dat metaal zo min mogelijk in de natuur moet worden toegepast, en dat de huidige stand van de techniek het ook toelaat dit soort voorzieningen bijna geheel in hout uit te voeren. ACS verwacht nog dit jaar een aantal orders voor dit nieuwe product te ontvangen.

Natuurbeleving voor iedereen
Deze natuurlijke versie van het boomkroonpad is veilig en voor iedereen toegankelijk. Jong en oud kunnen gebruik maken van deze unieke faciliteit, en zo de natuur op een geheel andere wijze beleven. Een dergelijk pad zal een unieke ervaring voor alle leeftijden zijn, ook voor minder validen. Het bouwkundige concept maakt gebruik van innovatieve technieken en duurzame materialen, zodat het een harmonieus geheel vormt met de natuurlijke omgeving.
Het houten ECO boomkroonpad van ACS is uitstekend te combineren met sportieve natuurbeleving, zoals een Active Forest ECO klimbos, klimpark, speelnatuur of een belevingspad.

Active constructions

Uitvoering en veiligheid
De basis uitvoering wordt uitgevoerd in gefreesd hout en heeft een hoogte van 7 meter en een wettelijk voorgeschreven leuning op 1,30 meter hoogte. De zijkanten worden afgewerkt met natuurkleurige netten om de veiligheid te garanderen. Om de duurzaamheid te garanderen wordt in de fundering gewerkt met verzinkte ankers waardoor de palen niet in aanraking komen met de grond.
Het ontwerp is in diverse hoogtes leverbaar en kan gecombineerd worden met uitkijktorens, hangbruggen, touwbruggen, boomhutten en trappen in diverse uitvoeringen.

Natuurlijk en duurzaam hout
Het door ACS gebruikte hout is van onbehandelde Douglas met FSC label. Door de kleine groeiringen heeft dit hout een hoge natuurlijke weerstand tegen weersinvloeden. Hierdoor is milieubelastend impregneren niet noodzakelijk. De palen worden boven grondniveau geplaatst, dit voorkomt houtrot en komt de duurzaamheid ten goede.

Over Active Constructions
Active Construction Services (ACS) ontwerpt en bouwt ECO klimbossen, klimparken, Adventure torens, speelbossen en avonturenparken. Doordat het bedrijf blijvend voorop loopt in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid, is het een vooraanstaand producent van uitdagende outdoor concepten in Europa.

http://www.activeconstructions.eu/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb