met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Mes in de uitgaven voor infrastructuur

Het demissionaire kabinet zet het mes in de uitgaven voor infrastructuur. In totaal is voor volgend jaar 300 miljoen euro minder begroot. Bouwvoorman Brinkman vindt dat meevallen.

23 sep 2010

"Ook al is het pijnlijk."
Voor het spoorwegennet is komend jaar ruim 0,5 miljard euro minder beschikbaar. Die dip steekt schril af bij het budget van vorig jaar toen nog bijna 3 miljard euro beschikbaar was. Het Rijk verwacht pas in 2012 te kunnen beginnen met investeringen in het 'metro-net' rijden en heeft daar 4,5 miljard euro voor opzij gezet. Daarvoor zijn vijf trajecten geselecteerd, waaronder het spoor tussen Schiphol en Lelystad (SAAL). Het budget voor verbreding van de wegen tussen Schiphol en Almere is opgehoogd naar ruim 4 miljard euro. Het extra geld is nodig voor ontwerpwijzigingen, bouwmaatregelen en extra risico's. Het budget voor de A4-Midden Delfland is verhoogd naar 898 miljoen euro als gevolg van de gekozen variant met twee keer vier rijstroken. De uitvoering van de A15 Maasvlakte Vaanplein is het nieuwe grote project van Verkeer en Waterstaat. A-Lanes gaat het megaproject vanaf volgend jaar uitvoeren.

Spoornet

Bemoedigend
Bij Rijkswaterstaat drukken de tegenvallende installaties van de tunnels van de A73 op de begroting met 97 miljoen euro extra. Ook een claim van aannemers voor de A2 Tangent Eindhoven zorgt voor een verschuiving en wordt betaald uit een meevaller bij de A2 Holendrecht. Alle plussen en minnen opgeteld valt er 300 miljoen euro minder te verdelen in de infrasector, zo leert de rijksbegroting. Brinkman schrikt niet van dat bedrag. "Dat er volgend jaar 300 miljoen euro minder is voor infra is pijnlijk", oordeelt hij. Volgens de voorzitter van Bouwend Nederland geeft het Rijk daarmee het verkeerde voorbeeld. Tegelijkertijd noemt Brinkman de begroting "bemoedigend".

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb