met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

”Houten” binnendeur met hoge geluidsisolatie

Deuren gemaakt van hout hebben een natuurlijke grens als het gaat om de isolatie van geluid. Met een stalen deur met hout-look is een hogere geluidsisolatiewaarde mogelijk zonder dat de architect of gebruiker esthetische concessies hoeft te doen.

4 okt 2010

Er komt steeds meer vraag naar geluidsisolerende binnendeuren met een hoge geluidsisolatiewaarde. Met name uit esthetisch oogpunt wordt vaak de voorkeur gegeven aan houten deuren. Die hebben echter een natuurlijke grens als het gaat om de geluidsisolatiewaarde.

”Houten” binnendeur met hoge geluidsisolatie

Merford Special Doors heeft ervoor gezorgd dat haar stalen deuren met een poedercoating in houtstructuur nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echte houten deuren. Zelfs een voelbare nerfstructuur is mogelijk. Het voordeel ten opzichte van houten deuren is dat met staal veel hogere isolatiewaarden (tot een Rw van 56 dB) mogelijk zijn. Daarnaast zijn er geen beperkingen ten opzichte van hout. De stalen deuren zijn duurzaam en ook de slag- en slijtvaste poedercoating heeft een lange levensduur. De geluidsisolerende deuren van Merford kunnen tevens brandwerend (tot 60 minuten volgens NEN 6069) uitgevoerd worden.

Meer dan 600 "houtsoorten"
Voor het uiterlijk van de deur is keuze uit meer dan 600 soorten ‘hout’. Andere prints, zoals gezichten, foto’s en dieren, kunnen ook op deze geluidsisolerende deuren worden aangebracht. De ontwerper/ architect heeft dus naast een afwerking in houtlook of RAL kleur onbeperkte designmogelijkheden als het gaat om prints.

Meer informatie? Kijk op www.specialdoors.nl/coating.html

http://www.specialdoors.nl/coating.html

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb