met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuwe revolutionaire voorloopleuningen vergroten veilige steigerbouw

Harsco Infrastructure presenteert twee nieuwe revolutionaire voorloopleuningen voor de steigerbouw. Die voorkomen valgevaar tijdens de op- en afbouw van de steiger, omdat de leuning op het bovenliggende niveau wordt gemonteerd, voordat men dat betreedt. Harsco heeft de driehoekleuning ontwikkeld en de opzetleuning. Beide hebben onderscheidende voordelen en zijn gepatenteerd.

27 okt 2010

De lichtgewicht aluminium driehoekleuning garandeert een veilige werkmethodiek door een uiterst innovatieve constructie. De leuning kan namelijk uitsluitend worden gemonteerd en gedemonteerd vanaf de onderliggende werkvloer. Dit is dwingend in de constructie opgenomen: montage en demontage kan maar op ŽŽn manier en dat is veel veiliger dan de huidige werkmethoden. Montage en demontage levert een tijdsbesparing op van ruim 50% ten opzichte van conventionele steigerbouw.

Tevens heeft Harsco een aluminium opzetleuning ontwikkeld die aan de steiger wordt gemonteerd en zich met de monteur mee naar boven of beneden verplaatst. Het is een tijdelijke leuning waarvan hij het speciale vergrendelingsysteem met de voet of hand bedient. Een ergonomische oplossing, die bukken overbodig maakt en voorkomt dat de leuning onbedoeld loskomt. Deze leuning vergt een lage investering; omdat hij wordt meegenomen in het werk is maar een klein aantal nodig. Hij past op de meest gangbare systemen.
Op www.youtube.com/harsconl is een filmpje te bekijken over de nieuwe voorloopleuningen, met toelichting van ir. Peter van Oers, hoofd Engineering van Harsco Infrastructure.

Aluminium opzetleuning

Gepatenteerde leuningen
De driehoekleuning blijft vast in het werk en door de ge•ntegreerde diagonaal is het gebruik van conventionele diagonalen overbodig geworden. De leuning is in eerste instantie ontwikkeld voor het Cuplok-systeem van Harsco, maar is met enkele aanpassingen ook voor andere systemen geschikt. De Arbeidsinspectie is erg enthousiast over de driehoekleuning: niet alleen gedwongen veilig werken, maar ook nog eens zeer licht en ergonomisch.
Groot voordeel van beide voorloopleuningen is dat steigerbouwers niet langer aangelijnd hoeven te werken. Beide leuningen zijn door Harsco gepatenteerd.

Innovatie en productverbetering
Aan steigerbouw worden de hoogste eisen gesteld. Logisch, want vallen van hoogte is ŽŽn van de grootste arbeidsrisico’s op de bouwplaats. Dat maakt het realiseren van tijdelijke werkplekken op hoogte een specialisme. Een specialisme dat Harsco Infrastructure al tientallen jaren beheerst.
Harsco streeft naar permanente verbetering op het gebied van veiligheid en productontwikkeling. Innovatie en productverbetering staan hoog op de beleidsagenda, gevoed door grote expertise, jarenlange praktijkervaring en sterke engineeringskracht in eigen huis. Voor de bouw en industrie is Harsco al decennia lang een gerenommeerde partner voor isolatie, steigerbouw, tracing en fireproofing.

Over Harsco
Het bedrijf maakt deel uit van Harsco Corporation, een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van industri‘le dienstverlening en opgericht in 1853. EŽn van de divisies van Harsco Corporation is Harsco Infrastructure met vestigingen in 36 landen. In 1964 werd Patent (USA) overgenomen door Harsco, SGB in 2000 en Hźnnebeck in 2005. Vanaf 2010 wordt de bundeling van de krachten onder ŽŽn merknaam voortgezet: Harsco Infrastructure. Wereldwijd werken bij Harsco 21.000 mensen. Kijk op www.harsco-i.nl voor meer informatie.

http://www.harsco-i.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb