met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

10 Goede redenen om een dakluik toe te passen

De vrije ruimte op vlakke daken wordt in toenemende mate gebruikt voor apparatuur zoals koelinstallaties, liftmachines, HVAC-systemen en zonnepanelen. Maar ook uitbreidingen met dakterrassen, daktuinen of vluchtweg komen frequenter voor. Om die reden wordt een goede daktoegang steeds belangrijker en zijn er vandaag de dag allerlei veiligheidseisen van toepassing.

3 dec 2010

Gorter levert veilige daktoegangen, die onopvallend en eenvoudig in uw ontwerp kunnen worden ge•ntegreerd en bovendien kostenbesparend zijn.

1) Dakluik in plaats van dakopbouw

Gorter dakluiken bieden een gemakkelijke en veilige toegang tot het vlakke dak. Er is geen extra etage of opvallende dakopbouw nodig. Gorter dakluiken voegen zich onopvallend in het dakbeeld en zijn zeer functioneel. Dit bespoedigt de tijdsduur bij het verkrijgen van een bouwvergunning.

2) Veiligheidsvoorzieningen voor de gebruiker

Gorter dakluiken worden met ŽŽn hand geopend en gesloten. In open stand kunnen ze niet terugvallen door een automatisch blokkeringsysteem. Het gesloten luikdeksel beschermt de gebruiker tegen valgevaar. De bediening vereist niet meer dan 5 kg duw- of trekkracht.

3) Een geheel veilige daktoegang

Afhankelijk van de afmetingen is een dakluik te combineren met een Gorter vaste trap, schaartrap of veiligheidsladder. Deze combinaties zijn aantoonbaar veilig.

4) Er is aan de architect gedacht

De Gorter website biedt kant en klare bestekteksten, testrapporten, documentatie en tekeningen. Zie www.gorterluiken.nl

5) Er is aan de mensen in de bouw gedacht

Als je veel moet tillen is gewichtsbeperking erg belangrijk. Bijna alle Gorter producten zijn vervaardigd uit aluminium, en zijn daarmee 3 x zo licht en net zo sterk als vergelijkbare producten uit staal of roestvast staal.

Niuewe dakluiken !

6) Eenvoudige plaatsing en minimale montagekosten
Gorter dakluiken worden compleet geassembleerd geleverd. Montage: (1) plaatsen, (2) bevestigen en (3) inplakken door de dakdekker.

7) Thermisch ge•soleerd
De dakluiken zijn weer- en windbestendig uitgevoerd en voorzien van een hoogwaardige thermische isolatie (3,2 m2.K/W).

8) Robuuste en inbraakwerende constructie
Gorter dakluiken zijn robuust geconstrueerd. Ze worden geanodiseerd en in twee kleuren gepoedercoat en zijn voorzien van een cilinderslot. Dakluiken met een lengte vanaf 1400 mm hebben een 3-puntsluiting. Alle materialen zijn 100% voor hergebruik geschikt.

9) Brandveiligheid en explosieontlasting
Gorter levert ook dakluiken in brand- en rookwerende uitvoering. Explosieontlastende luiken worden vervaardigd uit aluminium en zijn voorzien van een gepatenteerde Explosion Release Control (ERC).

10) Garantie 10 jaar - T†V en KOMO¨ gecertificeerd
Op dakluiken geldt een garantie van 10 jaar. De veiligheid, prestaties en constructie van het dakluik met (schaar-)trap of ladder, zijn T†V, KOMO en Aboma Keboma gecertificeerd.

http://www.gortergroup.com/nl-nederlands/luiken.html

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb