met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Ruud Lubbers ontvangt eerste exemplaar Toolkit Duurzame Winkelcentra

Woensdag 25 mei heeft Ruud Lubbers het eerste exemplaar van de Toolkit Duurzame Winkelcentra in ontvangst genomen. Dit gebeurde uit handen van Bart Kuil, directeur van AM Real Estate Development.

25 mei 2011

Tijdens de Expert Meeting Duurzame Winkelcentra werd het boek officieel gepresenteerd. Tientallen kopstukken op het gebied van duurzaam ontwikkelen, realiseren en exploiteren van winkelcentra kwamen bijeen in Showkas de Arendshoeve om de discussie met elkaar aan te gaan.

Ruud Lubbers, ÚÚn van de grondleggers van het Handvest van de Aarde, imponeerde en inspireerde met zijn lezing 'Duurzame winkelcentra: natuurlijk!'. In een bevlogen betoog pleitte hij sterk voor de aanpak van de bestaande bouw. “Winkelcentra moeten op een duurzame wijze worden ontwikkeld,” aldus Lubbers. “Daarnaast is het belangrijk om alle partijen aan het woord te laten komen. Luister naar elkaar en deel alle kennis. De kunst is om gemeenschappelijke doelstellingen te formuleren.” De markt is al in beweging, nu de overheid nog.

Dat gedachtegoed deelt Christa Duiveman, vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development. Duiveman riep gemeenten op om samen aan de slag te gaan. “Ik daag uit om op 25 mei 2016 het eerste duurzame winkelcentrum op te leveren dat aan de hand van de Toolkit Duurzame Winkelcentra is ontwikkeld.” Haar conclusie: het kan, het loont, het mˇet!

Ruud Lubbers ontvangt eerste exemplaar Toolkit Duurzame Winkelcentra

Over de Toolkit Duurzame Winkelcentra
De Toolkit Duurzame Winkelcentra is een praktisch instrument om winkelcentra duurzaam te ontwikkelen, te realiseren en te exploiteren. Het boek biedt handvatten voor het verduurzamen van winkelcentra op diverse aspecten. De Toolkit sluit aan bij BREEAM-NL, de meest complete en gecertificeerde methodiek voor het meten van de duurzaamheid van gebouwen. Voor diverse typen winkelcentra zijn energieconcepten bedacht die vertaald zijn in energiebesparing, EPC en kosten en opbrengsten.

De Toolkit Duurzame Winkelcentra schetst de problematiek bij het verduurzamen van winkelvastgoed, maar biedt juist ook concrete oplossingen. De Toolkit is een must voor iedere projectontwikkelaar, belegger en retailer die ge´nteresseerd is in of zich bezighoudt met het verduurzamen van winkelcentra. De Toolkit is tot stand gekomen op initiatief van en in samenwerking met AM, Corio Nederland, SCM Europe, Grontmij Vastgoedmanagement en Ahold Vastgoed. Kijk voor meer informatie op www.toolkitonline.nl/duurzamewinkelcentra.

Over Uitgeverij Ăneas
Ăneas is een onafhankelijke uitgeverij. Dat is het al sinds 1993. Ăneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de energie- en bouwwereld. De uitgeverij streeft naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. www.aeneas.nl.

Over de Toolkits
Een van de belangrijke uitgaven van Uitgeverij Ăneas is de Toolkitreeks. Momenteel bestaat deze reeks uit drie verschillende Toolkits: Toolkit Duurzame Woningbouw, Toolkit Bestaande Bouw en Toolkit Duurzame Kantoren. De Toolkit Duurzame Winkelcentra wordt de vierde uitgave in de reeks. Naast de Toolkitreeks bestaan ook aanvullende modules als ‘Bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering’, ‘Sleutel naar Concepten’ en ‘Passiefhuizen in Nederland’. www.toolkitonline.nl.

http://www.toolkitonline.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer

 


AEC info bouwinformatie

.

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2017 bouwweb