met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Uitgeverij Æneas publiceert ‘Thermisch Actieve Gebouwen’

Boek over betonkernactivering wordt gepresenteerd op gelijknamig congres

15 jun 2011

Op 22 juni 2011 verschijnt het boek ‘Thermisch Actieve Gebouwen – Betonkernactivering in vloerconstructies’. Op dit moment is er een groot aantal betonkernactiveringsystemen op de markt. Dit boek bundelt de aanwezige kennis over deze systemen en maakt een objectieve keuze voor een passend systeem mogelijk. Het boek wordt gepresenteerd op het congres Thermisch Actieve Gebouwen, dat op 22 juni plaatsvindt in ’s-Hertogenbosch.

Betonkernactivering: duurzaam energieconcept

Betonkernactivering is een recente techniek op basis van een principe dat al door de Romeinen werd onderkend. Door strengere eisen aan de energiezuinigheid en de behaaglijkheid van het binnenklimaat, heeft de toepassing van deze techniek in korte tijd een enorme vlucht genomen. Betonkernactivering is een robuust alternatief voor conventionele klimaatinstallaties. Hiermee kunnen comfortabele binnenklimaten tegen een laag energiegebruik worden gerealiseerd. In combinatie met benutting van warmte uit de bodem via warmte-/koudeopslag resulteert betonkernactivering in een duurzaam energieconcept.

Keuze voor betonkernactiveringsysteem

Inmiddels is er een groot aantal betonkernactiveringsystemen op de markt. Nog steeds zijn er nieuwe systemen in ontwikkeling. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende systemen? Wanneer kunt u welk systeem toepassen? Wat is het meest geschikte systeem voor uw gebouw? Met welke randvoorwaarden moet u bij het ontwerp rekening houden? Allemaal vragen waarvoor opdrachtgevers, architecten en adviseurs zijn komen te staan. Doordat de ontwikkeling van verschillende betonkernactiveringsystemen de laatste jaren snel is gegaan, is de kennis momenteel sterk verspreid. Dit terwijl er bij het maken van keuzes en beslissingen in het ontwerpproces juist behoefte is aan objectieve informatie over concepten.

Thermisch Actieve Gebouwen

Over het boek

‘Thermisch Actieve Gebouwen – Betonkernactivering in vloerconstructies’ doet een poging de aanwezige kennis te bundelen en maakt een objectieve keuze voor een passend betonkernactiveringssysteem mogelijk. Het boek behandelt de drie fasen Kiezen, Ontwerpen en Realiseren. Met aansprekende voorbeelden wordt het energieconcept toegelicht vanuit de architect en adviseur. Er wordt ingegaan op bouwkosten en gebruikskosten, gerelateerd aan energiemaatregelen en energiekosten. Tekeningen, principedetails en conceptuele schema’s vormen een bruikbaar startpunt voor nieuwe, nog te ontwikkelen gebouwen. ‘Thermisch Actieve Gebouwen’ is een publicatie van Uitgeverij Æneas en een initiatief van het Betonplatform, het samenwerkingsverband van BFBN, Cascade, Cement&BetonCentrum, VHB en VOBN. Klik hier voor meer informatie over het boek.

Over het congres

Op 22 juni 2011 vindt het Duurzaam Gebouwd Congres ‘Thermisch Actieve Gebouwen’ plaats in het 1931 Congrescentrum in ’s-Hertogenbosch. Doel van het congres is nieuwe kennis over proces en techniek voor thermisch actieve gebouwen te delen. Tijdens het evenement zijn verschillende workshops geprogrammeerd, onder andere over techniek, proces en rendement. Sprekers zijn o.a. Nils Kok (onderzoeker Maastricht University), Paul van Bergen (directeur DGMR) en Ruud Koornstra (succesvol ondernemer). Klik hier voor meer informatie over het congres.

Over Uitgeverij Æneas

Æneas is een onafhankelijke uitgeverij. Dat is het al sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de energie- en bouwwereld. De uitgeverij streeft naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. www.aeneas.nl.

http://www.aeneas.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer

 


AEC info bouwinformatie

.

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2017 bouwweb