met bouwweb vind je meer!


 

5 maart 2013

Eerste schaarhoogwerker met veilige uitstap op hoogte geleverd

Harsco Infrastructure heeft in opdracht van Cofely Refrigeration een geavanceerde schaarhoogwerker ontwikkeld voor veilig en efficiënt werken op hoogte. Dankzij een veilige uitstap kunnen monteurs op verantwoorde wijze op hoogte uit de hoogwerker stappen. Zodra de schaarhoogwerker de rand van het dak bereikt, schuift het platform eenvoudig tegen of over de dakrand. De twee hekjes aan de voorkant klappen naar beide zijden open en fungeren als leuning. Een veiligheidsslot zorgt er tegelijkertijd voor dat de schaarhoogwerker wordt uitgeschakeld en er geen machinebewegingen meer mogelijk zijn. Deze nieuwe hoogwerker voldoet aan de strengste veiligheidseisen, is voorzien van eenvoudige sluitingen en een gebruiksvriendelijke bediening.

“Onze monteurs werken vaak kortstondig op hoogte op verschillende locaties. Veel intern transport betekent een steeds veranderende werkomgeving en dit kan leiden tot onveilige situaties. Het is van belang veilige middelen te vinden, die zowel praktisch als passend zijn voor zulke werkzaamheden”, licht Katja van Berkel, manager Quality, Health, Safety & Environment van Cofely Refrigeration, toe. “Daarom moet de aangepaste schaarhoogwerker niet alleen veilig, maar ook gebruiksvriendelijk zijn. Als werkgever beschouwen we het als onze plicht veilige arbeidsmiddelen ter beschikking te stellen en toezicht te houden op een juist gebruik hiervan. Met deze aangepaste schaarhoogwerker kunnen onze monteurs hun werkzaamheden veilig en verantwoord verrichten.” Bekijk het filmpje op YouTube voor meer informatie over de schaarhoogwerker en de toepassing bij Cofely Refrigeration.

Werken op hoogte
In Nederland doen zich elk jaar ruim 220.000 bedrijfsongevallen voor die zo ernstig zijn dat werknemers moeten verzuimen, blijvend letsel oplopen of overlijden. De meeste ongevallen - 32 procent - zijn het gevolg van het vallen van hoogte.[bron:Rijksoverheid]

De kans op ernstig letsel is bij zulke ongevallen erg groot. Cofely Refrigeration, gespecialiseerd in oplossingen voor koel- en vriestechniek, heeft monteurs in dienst die veelal kortstondig op hoogte moeten werken. Dit was voor Cofely aanleiding op zoek te gaan naar een manier om op hoogte veilig uit te kunnen stappen. Beide bedrijven werkten al eerder samen. Harsco Infrastructure heeft op verzoek van Cofely in 2003 hoogwerkersteunen ontwikkeld om vanuit hoogwerkers veilig koelers aan plafonds te kunnen monteren.

Over Harsco
Het bedrijf maakt deel uit van Harsco Corporation, een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van industriële dienstverlening en opgericht in 1853. Eén van de divisies van Harsco Corporation is Harsco Infrastructure met vestigingen in 32 landen. In 1964 werd Patent (USA) overgenomen door Harsco, SGB in 2000 en Hünnebeck in 2005. Vanaf 2010 is de bundeling van de krachten onder één merknaam voortgezet: Harsco Infrastructure. Wereldwijd werken bij Harsco 23.000 mensen.

Kijk op www.harsco-i.nl voor meer informatie.

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb