met bouwweb vind je meer!


 

9 maart 2013

Gratis marktprijzen bouwmaterialen en calculatienormen

De uitgave van maart 2013 is nu verschenen.
Vanaf 1 maart 2013 zijn ook de calculatienormen (manuren) gratis beschikbaar in Excel.

Sinds 1 januari 2013 zijn de marktprijzen voor bouwkundige en installatiematerialen van het Nederland Bouwkosten Instituut gratis. NBI heeft namelijk subsidie gekregen voor de opzet van het Nederlandse deel van een Europese databank van bouwkosten. De informatie moet dan wel gratis beschikbaar zijn voor iedereen die werkzaam is in de bouwsector. Er werd gestart met de materiaalprijzen en vanaf 1 maart 2013 zijn ook de calculatienormen (manuren)beschikbaar.

Al kunnen we nog zo goed calculeren, als we werken met de verkeerde normen gaat de calculatie of begroting toch nog mis. Met alle gevolgen van dien. Begroten we te laag, dan nemen we geld mee naar het werk. Is de calculatie te hoog, dan bestaat de kans dat we het werk niet krijgen.

De marktprijzenen calculatienormen gerangschikt volgens de NL/SfB methodiek worden elf keer per jaar naar u toegezonden. Met deze overzichten beschikt u over een uitgebreid en actueel overzicht van materiaalprijzen en calculatienormen bestand. De materiaalprijzen zijn netto prijzen die gehanteerd kunnen worden voor calculaties en voor het toetsen van offertes. Van meer dan 3.500 materialen worden de prijzen maandelijks aangepast. Om een goede prijs aan te bieden aan een opdrachtgever is het noodzakelijk om over juiste kosteninformatie te beschikken. Het binnenhalen van een opdracht valt of staat met de uiteindelijk geoffreerde bouwprijs het daarom essentieel om over juiste kosteninformatie te beschikken. Niet alleen hoeveelheden en actuele materiaalprijzen spelen daarbij een rol maar ook betrouwbare arbeidsnormen. De te verwerken hoeveelheden materiaal en het arbeidsloon zijn nauwkeurig te bepalen, maar het bepalen van de arbeidsnormen en actuele materiaalprijzen leveren vaak de meeste problemen op.

Voorwaarden
Onder welke voorwaarde kan ik de Marktprijzen en Calculatienormen toegezonden krijgen? De voorwaarde voor de verkregen Europese subsidie is dat men zich moet registreren, zodat de Europese subsidieverstrekker kan zien wie deze ontvangen en welke type bedrijf het is. Om de marktprijzen te ontvangen moet u het bestelformulier invullen. Voor de registratie zijn de kosten slecht eenmalig € 10,-, excl. BTW per onderdeel. U ontvangt een factuur van € 10,- of € 20,- excl. Btw. Na ontvangst van het bedrag worden door Multi Consultants de marktprijzen in Excel of PDF iedere eerste volle week van de maand toegezonden.

Multi Consultants is het adviesbureau van het NBI.

Meer informatie of het inschrijfformulier: info@multiconsultants.nl.

 

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb