met bouwweb vind je meer!


 

19 februari 2014

Bouwend Nederland: Meer controles in de bouw

Bouwend Nederland vindt dat de Inspectie SZW (‘arbeidsinspectie’) de controles op Nederlandse bouwplaatsen flink moet opvoeren om misstanden met malafide onderaannemers tegen te gaan.
PrintE-mailDelen

Dit bevestigt een woordvoerder van Bouwend Nederland 10 februari aan NU.nl naar aanleiding van een interview met voorzitter Maxime Verhagen in De Telegraaf.

‘Pak die malafide onderaannemer direct aan en trek ze leeg als blijkt dat de loonstrookjes van bouwvakkers niet kloppen’, aldus Verhagen in De Telegraaf. Verhagen vindt dat het niet aan de bouwbedrijven is om alle loonstroken van werknemers te controleren: ‘De verantwoordelijkheid ligt op dat moment bij de directe werkgever zelf.’ Alleen zo denkt de werkgeversorganisatie uitbuiting van bouwvakkers te kunnen voorkomen.

Ketenaansprakelijkheid
FNV Bouw vindt dat Verhagen zich er te gemakkelijk vanaf maakt. De vakbond is voorstander van de door minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) voorgestelde invoering van de zogenoemde ketenaansprakelijkheid. Daarbij is ook de opdrachtgever verantwoordelijk voor naleving van de cao, ook al werkt deze via onderaannemers.

Bouwend Nederland heeft eerder al laten weten tegen het plan van Asscher te zijn, onder meer omdat het zou leiden tot lastendruk bij de bouwbedrijven.

Bron:nu.nl bouw

 

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb