met bouwweb vind je meer!


 

6 april 2014

VolkerWessels en Delta Development Group tekenen samenwerkingsovereenkomst

VolkerWessels en Delta Development Group bundelen daarmee hun krachten. Doel van de samenwerking is actief bij te dragen aan circulaire beton(producten) én aan te tonen dat duurzame gebouwen productiever zijn.


Ondertekenaars (vlnr): Dick Boers, Raad van Bestuur VolkerWessels
& Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group

(bron: VolkerWessels)

VolkerWessels en Delta Development Group zijn al samen betrokken bij het eerste full service Cradle to Cradle® geïnspireerd bedrijvenpark van Europa: Park 20|20. Ook Reggeborgh is daarbij een partner. In Park 20|20 wordt veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van zeer duurzaam vastgoed ontwikkelen, bouwen en beheren.

De samenwerkingsbijeenkomst moet een bijdrage leveren aan een structurele verandering in de maatschappij op het gebied van duurzaam bouwen. Hiervoor is steun uit verschillende sectoren nodig.

De betonsector draagt bijvoorbeeld jaarlijks bij aan 2% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Door op een andere manieren beton te produceren en andere producten te ontwikkelen willen VolkerWessels en Delta Development Group aantonen dat deze CO2 uitstoot niet alleen kan worden gereduceerd maar zelfs op een positieve manier kan worden gebruikt.

VolkerWessels en Delta Development Group hebben veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van bijzonder duurzame kantoorgebouwen. Daarbij staat Cradle to Cradle®/ circulaire economie en Breeam certificering centraal. Onderdeel van de samenwerking is onderzoek naar de productiviteit van duurzame gebouwen. Zo moet duidelijk worden dat deze veel beter functioneren dan andere, niet duurzame, gebouwen.

Nu al blijkt dat medewerkers bijvoorbeeld veel minder vaak ziek zijn. Dit onderzoek, dat samen met Arizona State University uit de Verenigde Staten wordt gevoerd, wordt met andere partijen gedeeld zodat iedereen hiervan kan leren.

Over VolkerWessels
VolkerWessels is een Nederlands bouwconcern met een decentrale organisatievorm en meer dan honderd verschillende werkmaatschappijen. We zijn actief in drie gebieden: Nederland, Verenigd Koninkrijk en Canada/Verenigde Staten in drie marktsectoren: Bouw & Vastgoed, Infrastructuur en Energie & Telecom. VolkerWessels bouwt met circa 14.500 medewerkers aan wonen, werken, mobiliteit, energie & telecom. We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en exploiteren. Dit doen we voor onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in brede zin. VolkerWessels is een onderneming die kansen benut en duurzame innovaties introduceert.

Bron: Persbericht www.volkerwessels.com

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb