met bouwweb vind je meer!


 

16 april 2014

Gratis informatiebijeenkomst 'Magazijninstellingen'

De normcommissie ‘Magazijnstellingen’ zoekt belanghebbende partijen die mee willen werken aan de ontwikkeling van nieuwe normen voor verschillende typen magazijnstellingen.

Op 26 mei 2014 organiseert NEN van 14.00 – 16.00 uur een informatiebijeenkomst in Delft waarin onder andere een toelichting gegeven op de bestaande normen, de te verwachten ontwikkelingen binnen Europa en de mogelijkheden om de ontwikkeling van nieuwe normen te beïnvloeden.

Geinteresseerden en belanghebbenden kunnen zich tot 21 mei 2014 aanmelden.

Er zijn tot nu toe vooral normen opgesteld betreffende de ontwerpgegevens, montage, gebruik, belastingen, beproevingsmethoden en proefinterpretaties van magazijnstellingen. In een later stadium is het accent verschoven naar normalisatie binnen Europees verband (CEN), wat heeft geleid tot een vijftal door Nederland aanvaarde Europese normen.

 1. NEN-EN 15512:2009 en
  Stalen opslagsystemen - Verstelbare pallet stellingsystemen - Principes voor constructief ontwerpen
 2. NEN-EN 15620:2008 en
  Niet-verrijdbare stalen opslagsystemen - Verstelbare palletstellingen - Toleranties, vervormingen en veiligheidsafstanden
 3. NEN-EN 15629:2008 en
  Niet-verrijdbare stalen opslagsystemen - Specificatie van magazijnstellingen
 4. NEN-EN 15635:2008 en
  Stalen opslagsystemen - Gebruik en onderhoud van opslagapparatuur
 5. NEN-EN 15878:2010 en
  Niet-verrijdbare stalen opslagsystemen - Termen en definities

De Nederlandse normcommissie 345 081 (opgericht in 1980) heeft de aansturing van de ontwikkeling van deze normen vanuit Nederland verzorgd. Bovendien heeft de commissie een norm ontwikkeld voor de invulling van specifieke Nederlandse regelgeving en richtlijnen ter ondersteuning van de toepassing van de normen.

De bestaande normen zijn geleidelijk toe aan de periodieke beoordeling. Daarnaast verwacht Europa meer initiatieven voor de ontwikkeling van normen met betrekking tot magazijnstellingen. Belanghebbenden kunnen door deel te nemen in de normcommissie invloed uitoefenen op de onderwerpen en de inhoud van deze normen.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie over de normcommissie ‘Magazijnstellingen’ of voor aanmelding voor de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met: ir. Arthur Carlebur, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon (015) 2 690 167 of e-mail logistiek@nen.nl.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot woensdag 21 mei 2014. Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb