met bouwweb vind je meer!


 

23 april 2014

KWS Infra start proef intelligente wals

"Walsen wordt het inkleuren van een kleurplaat"

VolkerWessels-onderneming KWS Infra is op het project ‘De Haek om Leeuwarden’ een proefproject gestart met een zogenaamde ‘intelligente wals’. Deze wals is voorzien van meetapparatuur van leverancier Sitech-nl.


De ‘intelligente wals’ maakt het mogelijk voor de walsmachinist realtime te volgen hoeveel walsovergangen de ondergrond heeft ondergaan en welke draagkracht de ondergrond heeft. Door het inzetten van de ‘intelligente wals’ tijdens de aanleg van de fundering krijgt KWS Infra meer inzicht op de stijfheidsopbouw van de onderbouw van een wegconstructie. De wals is verbonden met een modem, waardoor op afstand de gegevens kunnen worden uitgelezen en beoordeeld.

Zowel de machinist op de wals als de kwaliteitsmedewerker op kantoor of in de keet kan, op het moment dat de wals zijn werk doet, zien wat de draagkracht van de ondergrond in een walsgang is. Deze informatie wordt via een beeldscherm (smartphone, tablet of laptop) digitaal weergegeven.

Met kleuren wordt aangegeven waar de draagkracht voldoende is (groen) en waar nog actie moet worden ondernomen (rood). Hiermee ontstaat een ‘kleurplaat’ van draagkracht. Op basis hiervan kan direct en adequaat actie worden ondernomen om de draagkracht van de gehele onderbouw op peil te brengen.

De eerste ervaringen zijn zeer positief en de walsmachinisten, die van de ‘intelligente wals’ gebruik hebben gemaakt, zijn enthousiast. Walsmachinist Erik Vetter van KWS Infra: ,,Walsen wordt op deze manier net als het inkleuren van een kleurplaat. Je moet ervoor zorgen dat het hele werkvak op je scherm de juiste kleur krijgt”.

De proef met de ‘intelligente wals’ wordt verder doorgezet. Na de introductie van het succesvolle logistieke informatie systeem ALIS is dit de tweede technologische innovatie in korte tijd, waarmee KWS Infra meerwaarde kan bieden aan haar opdrachtgevers en de kwaliteit van haar werken verhoogt.

Over VolkerWessels

VolkerWessels (www.volkerwessels.com) is een Nederlands bouwconcern met een decentrale organisatievorm en meer dan honderd verschillende werkmaatschappijen. We zijn actief in drie gebieden: Nederland, Verenigd Koninkrijk en Canada/Verenigde Staten in drie marktsectoren: Bouw & Vastgoed, Infrastructuur en Energie & Telecom. VolkerWessels bouwt met circa 14.500 medewerkers aan wonen, werken, mobiliteit, energie & telecom. We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en exploiteren. Dit doen we voor onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in brede zin. VolkerWessels is een onderneming die kansen benut en duurzame innovaties introduceert.

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb