met bouwweb vind je meer!


 

2 mei 2014

Uitgeverij Æneas ‘Essay – De toekomst van de woningvoorraad’

Maandga 6 mei 2014 is het ‘Essay – De toekomst van de woningvoorraad’ gepresenteerd. Het Essay is, na het ‘Manifest Renovatievisie 2050’ en het ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’, het derde boek in de reeks. De essentie van deze publicatie is woningtypologie als ordeningsprincipe.

Bij de zoektocht naar passende begrippen voor de omschrijving van woningtypen is het de kunst om de waan van de dag achter je te laten. Niet het specifieke gebruik is de leidraad, maar de ruimtelijke eigenschappen en de gebruiksmogelijkheden. Welke eisen, opvattingen en gebruiken hebben geleid tot het gebouw zoals het er momenteel staat, met zijn bouwtechniek, materialisering en casco?

Maar vooral de vraag: wat kun je er nog mee? Het is een zoektocht om te benoemen welke potentie de woningen hebben voor nu en in de toekomst. De zoektocht is erop gericht om die kenmerken en eigenschappen van woningen en woongebouwen te benoemen, waardoor er sprake is van een onderscheidend geheel.

Uiteindelijk is het doel van het ordenen om meer te begrip krijgen van de ons omringde wereld. Bij het begrip over de bestaande woningvoorraad gaat het om de huidige eigenschappen en de aanpassingsmogelijkheden aan de veranderende eisen, het accommoderend vermogen.

Over het boek
Het ‘Essay – De toekomst van de woningvoorraad’ (auteurs: Martin Liebregts en Haico van Nunen, ISBN 978-94-6104-034-3, 192 pagina’s) is uitgegeven door Uitgeverij Æneas. Het boek is voor € 19,95 verkrijgbaar via www.aeneas.nl/essay.

Over Uitgeverij Æneas
Æneas is een onafhankelijke uitgeverij sinds 1993. Æneas bouwt aan een consistent fonds van multimediale vakinformatie voor de bouw- en energiewereld. De uitgeverij streeft naar een A-merkstatus van haar producten. Een gemeenschappelijke factor in het fonds en de bedrijfsvoering is maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.

meer info: www.aeneas.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb