met bouwweb vind je meer!


 

14 mei 2014

Facilicom geselecteerd voor dialoogfase PPS Rijkskantoor de Knoop


bron: De Knoop (Facilicom website)

Facilicom Services Group is samen met Strukton één van de drie partijen die door Rijksgebouwendienst is geselecteerd om deel te nemen aan de dialoogfase van het project PPS Rijkskantoor de Knoop te Utrecht. De Knoopkazerne aan de Croeselaan te Utrecht moet verworden tot een modern Rijkskantoor waar vanaf 2017 verschillende rijksdiensten hun intrek nemen. Er komen in het gebouw werkplekken, gastwerkplekken en een vergadercentrum voor alle rijksambtenaren.

Het gebied rondom Utrecht Centraal waar de Knoopkazerne ligt maakt onderdeel uit van het masterplan Utrecht voor de vernieuwing van het centrum. In dit kader hebben Het Directoraat-Generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk (DGOBR) en de Belastingdienst de Rijksgebouwendienst gevraagd de huidige Knoopkazerne aan de Croeselaan te ontwikkelen tot Rijkskantoor.

De omvang van het bestaande gebouw is ca. 21.000 m² bruto vloeroppervlak exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot een ontwikkeling van circa 30.000 m2 bruto vloer oppervlakte. In het voorjaar van 2015 wordt verwacht de dialoogfase af te ronden. Het contract voor PPS Rijkskantoor de Knoop te Utrecht wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2015 gesloten.

Naast Facilicom zullen de volgende partijen hun kennis en diensten beschikbaar stellen aan het consortium:  Strukton Integrale Projecten, Strukton Worksphere, Cepezed, Rijnboutt en Fokkema & Partners Architecten.

meer info: Facilicom

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb