met bouwweb vind je meer!


 

17 mei 2014

Prijs zonnestroom steeds concurrerender

De komende jaren zullen de kosten voor het produceren en installeren van zonnepanelen steeds verder dalen. Op een zeker moment wordt zonnestroom goedkoper dan energie uit conventionele energiebronnen, aldus adviesbureau McKinsey.

(bron: McKinsey)

McKinsey verwacht het omslagpunt in prijs ergens rond 2020. Tegen die tijd zal de prijsdaling van zonnestroom zo sterk zijn dat het ‘in veel gevallen voordeliger zal zijn om energie uit zon op te wekken dan uit conventionele energiebronnen’, zo citeert vaktitel Cobouw uit de analyse ‘The disruptive potential of solar power’ van McKinsey.

Volgens het consultancybureau lijkt de markt voor zonnestroom op het eerste gezicht nu wat minder aantrekkelijk geworden. Dat komt onder meer door de financiële crisis en het terugschroeven van de overheidssubsidies op zonnepanelen. Bovendien werd gas goedkoper en kampte de producenten van zonnepanelen met overcapaciteit door de grote export van goedkope panelen door China.

Potentie zonnestroom
Volgens McKinsey hebben deze ontwikkelingen de markt weliswaar wat afgeremd, maar op de lange termijn is de potentie van zonnestroom volgens McKinsey niet tegen te houden. Uit de analyse komt naar voren dat zonnestroom steeds beter kan concurreren met conventionele energiebronnen zoals gas en kolen. In de VS is de prijs per Wattpiek al gedaald van $7 in 2008 naar $4 in 2014. McKinsey verwacht dat de prijs per Wattpiek de komende jaren verder zal dalen naar rond de $1,60 in 2020.

meer info: McKinsey

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb