met bouwweb vind je meer!


 

23 juni 2014

Climate App:
de nieuwe tool voor wereldwijde stedelijke klimaatmaatregelen

Hoe maken we steden bestand tegen overstromingen, heviger neerslag, droogte en hitte? Stedenbouwkundigen, ingenieurs, beleidsmakers en belangenorganisaties staan steeds vaker voor de uitdaging om steden bestand te maken tegen klimaatverandering. In de afgelopen jaren is hiernaar zeer veel onderzoek gedaan en zijn er boeken vol geschreven met mogelijke maatregelen. De Climate App, een nieuwe gratis tool, maakt deze maatregelen nu gemakkelijk en snel toegankelijk. Op 23 juni a.s. wordt de Climate App voor het eerst gedemonstreerd op het Kennisfestival Deltaprogramma in Almere.


Wereldwijde toepassing en eenvoudig te gebruiken
De Climate App is ontwikkeld voor wereldwijde toepassing en is getest in Ho Chi Minh City, Kopenhagen en New Orleans. In Nederland is de app getest in Rotterdam, Delft en de provincie Utrecht. De app biedt informatie en inspiratie die relevant is voor een nieuwbouw-, herstructurerings- of renovatieproject. Op basis van eenvoudige criteria als schaal, landgebruik en type project selecteert en rangschikt de app de mogelijke maatregelen. Hiermee krijgt de gebruiker snel inzicht in de meest relevante maatregelen.

Hulpmiddel bij stedelijke klimaatoplossingen
De testers hebben ervaren dat het klimaatrobuust maken van de stedelijke leefomgeving goed kan door samen schetsend te zoeken naar oplossingen, met de app als inspiratietool

De app ondersteunt het proces van combineren van maatregelen op het niveau van een stad, wijk, straat of gebouw. Uit toepassing in de pilotsteden blijkt dat de app zeer snel werkt en daarom bijzonder geschikt is om in workshops en trainingen te gebruiken door stedenbouwkundigen, ingenieurs, beleidsmakers en belangenorganisaties.

De tool is ontwikkeld door een consortium van Grontmij, Witteveen+Bos, Deltares, het KNMI en Bosch Slabbers Landscape + Urban Design en mede gefinancierd door de Stichting Klimaat voor Ruimte en de Stichting Climate Adaptation Services.


cc

De Climate App is te gebruiken via www.climateapp.nl
en beschikbaar in de Appstore van Apple en de Playstore van Google (zoek op Climate Adaptation App).

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb