met bouwweb vind je meer!


 

8 augustus 2014

Herstel woningmarkt zet door

In 2014 herstelt de Nederlandse woningmarkt zich en dat zet zich door in 2015. Het aantal verkochte bestaande woningen zal gaan toenemen en de huizenprijzen gaan weer voorzichtig omhoog. De Rabobank schrijft dat in het Kwartaalbericht Woningmarkt van 8 augustus 2014.

De dalende hypotheekrente (met verdere daling in het vooruitzicht) en het toegenomen consumentenvertrouwen dragen daar voornamelijk aan bij. De Rabobank verwacht dat de economie in 2015 verder zal aantrekken en dat zal vaan positieve invloed zijn op de woningmarkt. Woningen blijven ook goed betaalbaar omdat de woningprijs en de hypotheekrente naar verwachting niet zullen stijgen. Het Financiele Dagblad meldde dat banken nu goed verdienen aan de hypotheken en dat de consumenten daar ook van zullen gaan profiteren.

Sinds 2011 zijn de hypotheektarieven gedaald en dit jaar wordt ook geen stijging verwacht. Een lage rente is gunstig voor bijna alle partijen met woningen in bezit zoals starters, doorstromers en woningbezitters bij wie de rentevaste periode binnenkort afloopt.

 

meer info: Rabobank

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb