met bouwweb vind je meer!


 

15 augustus 2014

HECO-Schrauben breidt calculatiesoftware HCS 3.0 uit

HECO biedt ontwerpers, statistici en handwerkers binnen 24 uur hulp bij het uitvoeren van alle bouwberekeningen. Daarnaast kunnen professionals op de website van HECO de calculatiesoftware HCS 3.0 gratis downloaden voor eigen gebruik. Met behulp van de HCS 3.0 beschikt de gebruiker in een aantal stappen over alle belangrijke informatie over het gebruik van schroeven voor de geplande bouwwerkzaamheden. Aan de software zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd, onder andere voor dwarskrachtversterkingen.

In het houtbouw-calculatiedeel van de HCS 3.0 is de berekening van de hoofd- en dwarsbalken uitgebreid. Vanaf nu kunnen bouwdelen ook in 3D getoond worden en wordt de verbinding of de onderconstructie beter gesimuleerd. Daarnaast is de calculatiemodule voor dakspantverbindingen compleet nieuw. Deze gebruiksvriendelijk module levert snel en precies de benodigde cijfers voor deze speciale toepassing in de houtbouw.

Aan de vernieuwde software zijn tevens parameters toegevoegd voor de berekening van dakspanten, waarbij de verbindingen op afschuiving gebaseerd zijn. De berekening wordt gemaakt aan de hand van de HECO-Topix Therm. De tengels die bij deze constructie worden gebruikt, kunnen met deze schroef in één schroefbeweging door de isolatie op de onderconstructie geschroefd worden. De HCS 3.0 geeft het aantal schroeven aan en in welke afmetingen deze nodig zijn.

Voor het komende jaar staan verschillende nieuwe modules op de planning. Het is daarom belangrijk dat de gebruikers hun versie van de HECO-software regelmatig updaten.

Over HECO-Schrauben
HECO-Schrauben GmbH & Co. KG is in het Duitse Schramberg gevestigd en is een van de toonaangevende fabrikanten van schroef- en bevestigingssystemen voor de houtverwerking, de beton- en de metaalbouw. Het bedrijf heeft 200 medewerkers in dienst en beschikt over een productie-oppervlakte van 20.000 m². In totaal ligt het jaarlijkse productievolume van HECO op ongeveer 1,5 miljard schroeven. Het assortiment bevat schroeven in de diameters 2,5 mm tot 20 mm en lengtes van 10 mm tot 500 mm. De producten worden bij HECO in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Het bedrijf heeft voor alle productsegmenten de vereiste certificeringen in de vorm van nationale of Europese Technische Goedkeuringen (ETA) of CE-kenmerken. Innovatie, kwaliteit en veiligheid zijn de kernwaarden van het bedrijf. De kernmarkten in Europa zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Benelux en Frankrijk. In Nederland worden de HECO-producten op de markt gebracht door Jac. Lowie & Zoon bv.

 

meer info: HECO Schrauben

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb