met bouwweb vind je meer!


 

30 oktober 2014

Miljoenen voor banen in de bouw

Voor een banenplan in de bouw (timmerindustrie) komt in totaal een bedrag van 7 miljoen euro beschikbaar. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken betaalt bijna de helft daarvan, namelijk bijna 3 miljoen euro. Het overige deel wordt opgebracht door de werkgevers en vakbonden in de sector zelf, te weten zo'n 4 miljoen euro.
Het geld zal onder meer naar scholing gaan met het doel om mensen aan het werk te houden binnen de sector. Dat heeft minister Asscher vandaag bekend gemaakt.

In de timmerindustrie werken ongeveer 7500 werknemers in ruim 700 bedrijven, waaronder ook veel ZZP'ers. De bouwsector heeft veel last van de crisis. Behalve wellicht de GWW-sector door het aanleggen, onderhouden en renoveren van wegen en constructies. Al met al geen sector met perspectief waardoor de instroom van jongeren nagenoeg is "opgedroogd".

In totaal heeft minister Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor verschillende banenplannen ter stimulering van de economie. Er waren al plannen goedgekeurd voor de bouw, de schilders, het transport, de kinderopvang, de zorg. Nu zijn de timmerlieden daarbij gekomen.

 

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb