met bouwweb vind je meer!


 

11 januari 2015

Wienerberger ontvangt DUBOkeur voor alle keramische dakpannen

Wienerberger heeft als eerste fabrikant DUBOkeur behaald op het complete Nederlandse assortiment keramische dakpannen. Op 6 januari 2015 heeft Kamiel Jansen, adviseur duurzaam bouwen van NIBE, de bijbehorende certificaten uitgereikt aan algemeen directeur Bert Jan Koekoek. Met het DUBO milieukeurmerk van NIBE kan Wienerberger aantonen dat de keramische dakpannen Modula, VHV rode scherf, VHV gesmoord, Alegra 10, Alegra 12, Datura, Madura, OVH rode scherf, OVH gesmoord, Sinus en Sinus gesmoord tot de meest milieuvriendelijke producten in hun toepassing behoren.


"Keramiek, waaronder ook de keramische dakpan, is een intrinsiek duurzaam bouwmateriaal. Wienerberger is gepast trots op haar lange historie in duurzaam ondernemen", aldus Bert Jan Koekoek. "Het past bij onze natuurproducten met lange levensduur, het geeft ons bestaansrecht. Vanuit een ethische grondhouding op slimme maatschappelijke wijze waarde toevoegen aan keramische bouwmaterialen. We zijn samen verantwoordelijk. Duurzaamheid is vooral gewoon doen. Het verkrijgen van DUBOkeur voor alle keramische dakpannen bewijst dat duurzaamheid bij Wienerberger geen loze kreet is." Meer concrete voorbeelden en duurzame initiatieven hoe Wienerberger de duurzame keramische cirkel in beweging brengt, zijn samengebracht op www.wienerberger.nl/duurzaamheid.

Meest milieuvriendelijke keuze
DUBOkeur is een milieukeurmerk van NIBE, het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie. Dit instituut doet wetenschappelijk onafhankelijk onderzoek naar duurzame bouwproducten. Doel van het DUBOkeur is om aan te tonen dat het bouwproduct in zijn toepassing de beste keuze is als het gaat om milieu en gezondheid. Producten met een DUBOkeur kunnen zich onderscheiden van vergelijkbare producten op het gebied van duurzaamheid. NIBE voert hiervoor een levenscyclusanalyse (LCA) uit van het product waarmee de milieu-impact wordt bepaald. Vervolgens wordt het getoetste product vergeleken met de milieu-impact van soortgelijke producten. Alleen de meest milieuvriendelijke alternatieven komen in aanmerking voor certificering. Het NIBE heeft van meer dan 1.000 producten de milieu-impact bepaald, alle milieuclassificaties zijn terug te vinden op www.nibe.info.

Over Wienerberger

Wienerberger produceert keramische bouw- en bestratingsmaterialen met een lange levensduur. Energie-efficiëntie en duurzaamheid bepalen de industriële standaard. Het bedrijf biedt toekomstgerichte bouwmateriaaloplossingen met overtuigende prestaties, Building Material Solutions: de leidraad voor innovatie en vooruitgang. De topmerken Terca, Porotherm en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Dankzij grote kennis van keramische producten is Wienerberger uitgegroeid tot een meedenkend partner voor partijen in de gehele keten.

Kijk voor meer informatie op www.wienerberger.nl.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb