met bouwweb vind je meer!


 

13 januari 2015

Primeur: Attestbeton voor de wegenbouw en infra
Beton bestand tegen vorst- en dooizouten

Sinds jaar en dag wordt in Nederland bij het produceren van beton in milieuklasse XF4 (aantasting door vorst/dooiwisselingen) gebruik gemaakt van hoogoven-, portland- of portlandvliegascementen in combinatie met luchtbelvormers.

Attestbeton

Verkregen KOMO-attest Euroment is er, als onafhankelijke vliegasleverancier, echter onlangs in geslaagd om een KOMO-attest te verkrijgen voor de productie van beton binnen milieuklasse XF4 op basis van een Portlandcement met vliegas zonder luchtbelvormer. De betreffende betonsamenstellingen, die bij SGS-Intron uitvoerig zijn onderzocht, hebben de vereiste beproevingen met glans doorstaan en
dat leidde voor Euroment tot een door BMC-KIWA uitgegeven attest per 3 november 2014.

Kansen binnen de infra
Reden tot het starten van de onderzoeken was de trend die Euroment opmerkte dat betonmortelleveranciers kansen zien binnen de infra voor duurzaam betonmortel met een uitstekende bestendigheid tegen vorst- en dooizouten.

K-factor 1 en positieve bijdrage carbon footprint
Het attestbeton, waarmee Euroment inspeelt op de ontwikkelingen in de markt, wordt als zeer vernieuwend beschouwd. De vliegas mag met een K-factor 1 worden gerekend. Toevoeging van poederkoolvliegas als bindmiddel verlaagt daarnaast de kosten en draagt bij aan een positieve carbon footprint ten opzichte van portlandcement.

Achtergrondinformatie
Euroment is marktleider in de Benelux voor de levering van hoogwaardige en kosteneffectieve poederkoolvliegassen en kalksteenmelen voor de betonindustrie in de Benelux.

Euroment is een joint venture tussen het Nederlandse Cementbouw en het Duitse STEAG Power Minerals.

Voor nadere informatie Euroment

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb