met bouwweb vind je meer!


 

22 januari 2015

Objectieve milieu meetlat voor mortels

Op 20 januari 2015. heeft mevrouw ing. Jeannette Levels-Vermeer, directeur van stichting Milieu Relevante Product Informatie (MRPI), de nieuwe milieumaten uitgereikt aan de voorzitter van de Nederlandse Mortel Organisatie (NeMO), de heer Bas Huysmans.

De NeMO vindt het belangrijk dat objectieve, transparante en verifieerbare informatie over de milieuprestatie van mortels voor de markt beschikbaar is. De keuze voor MPRI bladen is dan ook logisch, aangezien deze worden gemaakt op basis van een Levens Cyclus Analyse (LCA) die door een onafhankelijke partij wordt geverifieerd.

De NeMO leden en de markt beschikken over een 8-tal MPRI referentiebladen waartegen de prestaties van mortels kunnen worden gelegd. En door opname van de MRPI bladen in de Nationale Milieu Database kan deze actuele informatie ook gebruikt worden voor het berekenen van de milieubelasting van constructies. ”Wij verwachten dat LCA en MRPI de enige standaard gaat zijn voor de markt als het gaat over het bepalen van de duurzaamheid van mortels, en daarmee het woud van keurmerken en labels gaat vervangen” aldus Bas Huysmans.

De nieuwe MRPI bladen zijn te downloaden via: www.nemo.nl.
 
De stichting NeMO is een overkoepelende brancheorganisatie voor mortelleveranciers. NeMO behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bij haar aangesloten organisaties.

NeMO stimuleert het gebruik van de producten Metselmortels, Voegmortels, Lijmmortels en Betonreparatiemortels. Ook bevordert zij de kwaliteit van fabrieksmatig vervaardigde mortels of middels een toegelaten gecertificeerd systeem op de bouwplaats samengestelde prefab mortel.
 
Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van de
Nederlandse Mortel Organisatie
Postbus 383
3900 AJ Veenendaal
Tel. +31 (0) 88 - 5510877
E-mail : nemo@nemo.nl
Internet: www.nemo.nl

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb