met bouwweb vind je meer!


 

11 februari 2015

Nieuwe volautomatische opvoerinstallatie voor condensaat

Voor de eerste keer op de komende ISH exposeert de pompen- en afsluiterproducent KSB een volautomatische opvoerinstallatie voor het transport van condensaat uit verwarmingen en uit klimatiserings- en koelinstallaties. Met name voor moderne condensatieketels, die zich onder het terugstroomniveau bevinden, is een dergelijke installatie nodig.

KSB

De vakbeurs ISH wordt van 10 t/m 14 maart 2015
in Frankfurt gehouden.

De nieuwe Kondensat-Lift transporteert tot 340 liter vloeistof per uur tot een hoogte van 4,50 meter. De maximum temperatuur van het medium ligt bij 50 ?. Een geïntegreerde terugslagklep voorkomt het leeglopen van de persleiding en zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid. De pH-waarde van het condensaat mag een waarde van 2,8 niet overschrijden.

De basis van de installatie is een verzamelvat van de slagvaste kunststof ABS voor grondopstelling of bevestiging aan de wand. Dankzij de compacte uitvoering is de installatie bijzonder plaatsbesparend. In de automatische niveauregeling is een vlotterschakelaar opgenomen. Het motorhuis en de waaier zijn eveneens van ABS vervaardigd, de as van roestvrijstaal.

De 230V-eenfase-wisselstroommotor is voorzien van een thermische overbelastingschakelaar en heeft de beschermingsklasse IP 44. De klant krijgt een aansluitklare unit met een 1,8 m lange netkabel en een schokbestendige contactstekker (CEE-7/7). De elektrotechnische installatie vergt dan ook geen vakman.

Als serie is de installatie voorzien van een persflens voor slangen met een diameter van 9,5 mm (3/8 inch). Het leveringspakket omvat verder een aansluitbuis (3/8 inch) alsmede een 6 meter lange PVC slang. Daarnaast behoort een adapter tot de basisuitrusting van de installatie. Hiermee kan de standaardtoevoer (28 mm) worden aangesloten op gangbare 40 mm kunststof leidingen.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

meer info: KSB

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb