met bouwweb vind je meer!


 

23 februari 2015

Soladin WEB omvormers voldoen aan nieuwe NEN Veiligheidsbepalingen

Om te beantwoorden aan de groeiende vraag uit de markt naar duidelijke richtlijnen ten aanzien van het veilig en normconform installeren van PV installaties is onlangs een nieuw blad toegevoegd aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR5310. Het nieuwe blad 65: ‘Aansluiten van PV-systemen’ geeft installateurs houvast bij de interpretatie van de NEN1010 tijdens het ontwerpen en installeren van PV installaties tot 5 kW.

 

De NPR5310 biedt duidelijkheid op tal van gebieden, waaronder de noodzaak van toepassing van verschillende typen aardlekschakelaars. In verband met de mogelijkheid van DC lekstromen wanneer omvormers zonder transformator worden toegepast, dient een eventuele aardlekschakelaar in de PV groep geschikt te zijn voor het afschakelen van DC lekstroom (type B). In sommige gevallen kan het zelfs noodzakelijk zijn om alle aardlekschakelaars in de elektrische installatie te vervangen door het type B.

Toepassing van aardlekbeveiliging van het type B kan leiden tot hoge kosten. De noodzaak voor deze kostbare aardlekschakelaars vervalt indien de omvormerfabrikant kan garanderen dat de combinatie zonnepanelen & omvormer niet in staat is om gevaarlijke DC lekstromen te genereren.

Mastervolt is trots te kunnen verklaren dat de hele Soladin WEB range standaard voldoet aan deze nieuwe regels, waardoor maximaal zes Soladin WEB omvormers parallel in een zelfde installatie aangesloten kunnen worden zonder noodzaak voor type B aardlekbeveiliging.

De benodigde verklaring is te downloaden via de website http://www.mastervoltsolar.nl/solar/producten/soladin-web/soladin-3000-web/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb