met bouwweb vind je meer!


 

27 maart 2015

Viega optimaliseert de Domoplex douche-bakafvoer

Naarden, maart 2015 – De  bekende Domoplex afvoer voor douche-bakken van Viega is recent geoptimaliseerd. Het design van de afvoer, die een doorsnede heeft van 52 mm, is aangepast aan de hedendaagse eisen en wensen terwijl de techniek verder werd verbeterd.


Viega – Domoplex:  De vernieuwde Domoplex douchebakafvoer heeft een verwijderbare kunststof dop. Na verwijdering ontstaat een doorvoeropening van 30 mm - ruimschoots voldoende om eventuele verstoppingen snel, effectief en comfortabel te kunnen verhelpen.
(Foto: Viega)

Viega douchebakafvoeren voldoen in alle opzichten aan de eisen die aan moderne badkamers worden gesteld. Zo kan door de grote variëteit voor ieder badkamerdesign een passende oplossing worden geboden.

Naast een doordacht en fraai design onderscheiden de douchebakafvoeren van Viega zich door hun uitstekende afvoercapaciteit. Standaard voldoen de afvoeren aan de norm, maar de afvoercapaciteit van de Domoplex is nu verder verhoogd met 35% tot 0,73 l/sec. De bestaande inbouwhoogte van 80 mm bleef behouden, maar de lengte en breedte zijn verkleind naar resp. 100 en 80 mm.

Een technische verbetering werd ook doorgevoerd op de bekende reinigings-functie.  Omdat douchebaksifons veelal ook worden gebruikt om eventuele verstoppingen verderop in de leiding bereikbaar te maken, werd hier bij het nieuwe ontwerp al rekening mee gehouden. De nieuwe Domoplex is nu voorzien van een kunststof dop die na demontage van het stankslot kan worden verwijderd. De installateur creëert daarmee een doorvoeropening van maar liefst 30 mm - ruimschoots voldoende om gangbare ontstoppingsspiralen comfortabel en effectief te kunnen gebruiken en ontstoppingen sneller te verhelpen.

De Domoplex is standaard uitgevoerd met dubbele profielafdichting. Deze garandeert niet alleen een veilige en betrouwbare afdichting, maar beschermt de douchebak ook tegen eventueel lekwater.

De bevestiging en de uitvoering van het Domoplex deksel zijn onveranderd.

 

Over Viega:
Met wereldwijd meer dan 3.500 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op vier locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

meer info: www.viega.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb