met bouwweb vind je meer!


 

13 oktober 2015

Werkzaamheden ‘Aan de Braassem’ gestart

Woonwijk bij Roelofarendsveen krijgt 1150 woningen

Het college van de gemeente Kaag en Braassem heeft het startsein gegeven voor de eerste twee fasen van het project ‘Aan de Braassem’. ‘Aan de Braassem’ is de nieuwe naam voor de gebiedsontwikkeling ten zuiden van het dorp Roelofarendsveen.

De woonwijk, voor circa 1.150 woningen, wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed. Met de feestelijke onthulling van het bouwbord dat de locatie markeert heeft het college het startsein gegeven voor het voorbereidende werk van de uiteindelijke bouw.

“Wij zijn verheugd dat we vandaag het startsein kunnen geven voor de realisatie van een prachtige gevarieerde woonwijk,” aldus projectwethouder Yvonne Peters-Adrian. De eerste twee fasen bestaan uit 180 woningen. ‘Aan de Braassem’ kent een gevarieerd woningaanbod van sociale huurwoningen, rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen tot kavels voor vrijstaande woningen. Prachtig en centraal gelegen in het Groene hart, tussen Amsterdam en Leiden.

Het waterrijke karakter van de wijk zorgt ervoor dat veel woningen met hun tuin grenzen aan
het water.

In ongeveer vier maanden tijd wordt het terrein van zes hectare grotendeels opgehoogd met zand. Dit is nodig omdat het gebied uit veengrond bestaat. De verwachting is dat in het vierde kwartaal van
2016 het gebied bouwrijp gemaakt kan worden zodat de bouw van de eerste woningen begin 2017 van start kan gaan. De verkoop van de eerste woningen start in de tweede helft van 2016.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden op www.aandebraassem.nl

Over VolkerWessels Vastgoed
Als zelfstandige, onafhankelijke en nationale onderneming binnen de VolkerWessels groep voelen wij ons optimaal thuis in de wereld van creatie, ontwikkeling en realisatie van kwalitatief hoogwaardige leef-, woon- en werkomgevingen. De combinatie van handelen in vrijheid, beschikken over de expertise van een hecht netwerk aan ervaren specialisten binnen de groep en – zeker niet in de laatste plaats – gebruik maken van de gedegen marktpositie van onze moederorganisatie, maakt VolkerWessels Vastgoed een interessante en betrouwbare partner. Opdrachtgevers en andere partners ontdekken bij ons een brede expertise als het gaat om architectuur, bouwkunde, duurzaamheid, economie, infrastructuur, marketing, productontwikkeling en stedelijke vernieuwing. Ons team van ruim 30 specialisten werkt op nationale schaal vanuit Nieuwegein.
www.volkerwesselsvastgoed.nl

Over VolkerWessels
VolkerWessels is een Nederlands bouwconcern met een decentrale organisatievorm en zo’n 120 ondernemingen. We zijn actief in drie gebieden: Nederland, Verenigd Koninkrijk en Canada/Verenigde Staten in drie marktsectoren: Bouw & Vastgoed, Infrastructuur en Energie & Telecom. VolkerWessels bouwt met zo’n 15.000 medewerkers aan wonen, werken, mobiliteit, energie & telecom. We ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, beheren en exploiteren. Dit doen we voor onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in brede zin.

VolkerWessels is een onderneming die kansen benut en duurzame innovaties introduceert.
www.volkerwessels.com

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb