met bouwweb vind je meer!


 

13 mei 2016

Vernieuwing Kanaleneiland richting eindfase

Het ontwerp van Kanaleneiland stamt uit de jaren 50 en kenmerkt zich door industriële bouwmethodes en de opkomst van auto’s. Daarnaast werd de bouw geïnspireerd door het optimisme voor een nieuwe samenleving na WOII. Deze kenmerken zijn bij de nieuwbouw in het achterhoofd gehouden zodat oud en nieuw naadloos op elkaar aansluiten.

Vernieuwing van Kanaleneiland
was nodig. Doordat de wijk in de jaren 90 snel achteruitging, kreeg het de stempel ‘probleemwijk’. In 2009 zijn de bouw- en renovatiewerkzaamheden begonnen en naar verwachting is Kanaleneiland in 2020 compleet vernieuwd. Doordat er in fases wordt gebouwd, is de wijk nu al levendig. Studenten en creatieve startups vullen de leegstand en veel kantoren hebben zich al gevestigd in de wijk. Op deze wijze wordt van Kanaleneiland een gemengde wijk gemaakt waar sociale huurwoningen, vrij-sector huurwoningen, koopwoningen, kantoren en horeca elkaar afwisselen. Feike Siewertsz van Reesema, strategisch partner van Aventicum, en Peter van der Gugten, directeur Vastgoed van Heijmans, geven aan juist in die mix te geloven, daarvoor is veelzijdigheid belangrijk.

Hoewel er met de vernieuwing veel sociale huurwoningen zullen verdwijnen, is de snelheid waarmee de voormalige aandachtswijk wordt gerenoveerd aantrekkelijk. Daarnaast krijgt de overspannen Utrechtse woningmarkt een stevig impuls. Volgens Siewertsz van Reesema is er veel vraag naar betaalbare huurwoningen in wijken in en rond het centrum van Utrecht. Kanaleneiland speelt door zijn ligging en focus op het middel dure segment in op deze vraag. De huurder zal een compleet verduurzaamde woning met karakter opgeleverd krijgen, aangepast aan de eisen en wensen van vandaag.

Verwijzingen:

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb