met bouwweb vind je meer!


 

26 oktober 2016

De duurzame kracht van eikenhouten meubels

Duurzaamheid staat tegenwoordig steeds meer op de voorgrond. Het lijkt alsof de consumptiemaatschappij wat aan het inschikken is voor meer degelijke spullen die daadwerkelijk lang meegaan. Een duurzame inrichting past helemaal in dit plaatje thuis. Een prachtige manier om duurzaamheid in de woning te creëren is met behulp van eikenhouten meubels.Wat maakt eikenhouten meubels zo duurzaam?

De eerste vraag die naar boven komt, is natuurlijk waarom dit type meubel zo duurzaam is. Hier zijn meerdere goede redenen voor:

  • Gaat erg lang mee. Eikenhout is zeer stevig materiaal en gaat simpelweg heel erg lang mee. Soms blijft dezelfde tafel of kast generaties lang in dezelfde familie, omdat deze gewoon goed blijft, ook na al die tijd.
  • Kan tegen een stootje. Deze houtsoort is zeer bestendig en kan wel wat hebben. Krassen, vlekken, deukjes, maken weinig indruk. Het hout is daar gewoon te sterk voor.
  • Blijft er goed uitzien. Eikenhout ziet er niet alleen bij aankoop prachtig uit, maar blijft er ook na een lange tijd mooi uitzien. Het robuuste materiaal heeft een zeer natuurlijke uitstraling en blijft door de kracht ook na lange tijd erg mooi.
  • Geschikt voor binnen en buiten. Al de bovenstaande punten zorgen ervoor dat deze meubels prima binnen en buiten gebruikt kunnen worden. Ze doen het dus goed in de woonkamer en op het terras.

Met andere woorden: eikenhout gaat lang mee, is bestendig, ziet er mooi uit en is geschikt voor zowel binnen als buiten.


Allerlei verschillende mogelijkheden

Een ander aspect van eikenhout is dat het veel verschillende toepassingen heeft. Zo is het bijvoorbeeld te gebruiken voor tafels, bankjes, krukken en meer. Hierdoor zou iemand zelfs zijn of haar hele huis met eikenhout kunnen inrichten. De meeste mensen kiezen er echter voor om één aspect van hun woonruimte een tot een eikenhouten pronkstuk te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in een moderne inrichting de tafel en stoelen van hout te laten zijn, om zo natuur en moderniteit met elkaar te kunnen combineren. Voor anderen is het vooral zaak om in de tuin eikenhouten stoelen te hebben staan, omdat die zo goed passen in een bloemige omgeving. Maar ook in de keuken misstaan eikenhouten krukjes zeker niet. Hoe men het ook hebben wil, een eikenhouten meubelstuk is heel duurzaam en blijft er goed uitzien.


Een duurzame inrichting
Een duurzame inrichting is niet alleen goed voor de gebruikers van het moment, maar ook voor eventuele volgende gebruikers. Zoals gezegd kan een eikenhouten tafel wel generaties lang meegaan. De geschiedenis geeft karakter aan het materiaal en maakt het een waardevolle toevoeging in huis. Hiernaast is het goed voor het milieu om meubels te kopen die niet na een paar jaar alweer vervangen moeten worden. Hierdoor wordt de omgeving niet onnodig belast en kan de gebruiker blijven genieten van zijn of haar aankoop. En door winkels zoals Meneer van Hout wordt het voor iedereen mogelijk om zijn of haar eigen eikenhouten meubels te kopen.

meer info: Meneer van Hout

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb