met bouwweb vind je meer!


 

30 augustus 2018

Tijdloos voor je interieur: Eikenhout

Zittend aan de oever kwam de Griekse filosoof Heraclitus tot een belangrijk inzicht: “Pantha Rhei”. Alles stroomt.  Alles verandert.  En dat geldt ook voor je interieur. Iedereen heeft dat wel, van die fases waarin je uitgekeken bent op je huis merken we bij Living99.nl. Ineens wil je van alles veranderen. Misschien dat je smaak is veranderd en hou je niet meer van oranje. Of je bent gaan samenwonen of is er gezinsuitbreiding op komst. Ook een verhuizing is een moment waarop je jouw inrichting weer eens kritisch beoordeelt.  Maar zelfs op dit soort momenten zijn er dingen die blijvend zijn.

Zoals eikenhouten meubels. Ik stel me zo voor dat Heraclitus tijdens het staren naar de rivier met zijn rug tegen een eik zat. Het hout van deze boom, die al eeuwen een symbool is voor wijsheid, werd toen al gebruikt voor meubels. En dat is nu niet anders. In veel woningen prijkt in de woonkamer een robuuste en tijdloze eiken salontafel. Een eiken tafel is voor de eeuwigheid.  Niet alleen omdat ze niet stuk te krijgen zijn, maar ook omdat ze de kern vormen van elk gewenste interieur.

Interieur adviseurs zijn het eens: eikenhout werkt

Wanneer je een interieur adviseur vraagt om je te helpen bij de inrichting zul je de aanbeveling krijgen om een aantal kernelementen van je inrichting te bepalen. Dit is als het ware het fundament waarop je de rest van de inrichting baseert. Met een eiken eettafel of eiken salontafel heb je al een groot deel van deze kern ingevuld. Vervolgens kun je de rest van je interieur aankleden in de kleuren en stijl die je wilt. Bijvoorbeeld met een mooi vloerkleed, gordijnen of een ander bankstel. Het maakt niet uit of je het simpel wilt houden of juist extravagant: je eiken meubels kunnen het hebben.

Voor de woonkamer: eiken salontafel

De belangrijkste onderdelen van je woonkamer zijn natuurlijk het bankstel en de salontafel. Living99 heeft voor elke woonwens een mooie tafel. Wil je back-to-nature? Dan is de eiken salontafel Block helemaal voor jou. Door de fraai zichtbare nervenstructuur geeft deze eiken salontafel je woonkamer een natuurlijke en huiselijke uitstraling. Wil je een grotere? Dan koop je gewoon een paar elementen bij.

Ook als je houdt van moderne designmeubelen kun je met eikenhout uit de voeten. Neem de boomstam salontafel Glasgow. Het zwarte stalen onderstel straalt eenvoud en kracht uit. In het boomstam tafelblad zie je de oorspronkelijke contouren en nerven van een eiken boomstam behouden. Daardoor combineert de Glasgow het beste van de natuur met industrieel design. Het beste van twee werelden.

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb