Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

ISO 14001 certificering voor KONE Deursystemen

Op 30 maart jongstleden heeft KEMA de initi‘le audit voor ISO 14001:2004 bij KONE Deursystemen B.V. uitgevoerd. Het is ongeveer een jaar geleden begonnen met de volgende vraag: Wat is eigenlijk de impact van onze producten en diensten op het milieu?

De vraag is zo gesteld, het complete antwoord heeft een jaar gekost. Met als resultaat een Milieumanagement systeem volgens de Europese norm EN ISO 14001:2004.

20 apr 2009

Het milieumanagementsysteem is een onderdeel van het huidige kwaliteitsmanagementsysteem en richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Via een milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal:

  • Voldoen aan wet- en regelgeving en het beheersing van milieurisico's.
  • Streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van de organisatie.

ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen.

Een veilig en kwalitatief hoogwaardig product tegen een minimale milieubelasting, waar naast eigen personeel ook leveranciers en dienstverleners van KONE Deursystemen bij betroken zijn.

ISO 14001 certificering voor KONE Deursystemen

Millieu belangrijk onderdeel binnen de organisatie

Met SMART-doelstellingen is het milieu een belangrijk onderdeel geworden binnen de organisatie. Voor al die opdrachtgevers waar duurzaam bouwen en milieubewust ondernemen hoog in het vaandel staan, is KONE Deursystemen sinds vandaag ook met certificaat een aantoonbaar geschikte partner.

Naast het milieucertificaat bezit KONE Deursystemen tevens kwaliteit- en veiligheidscertificaten en bezit iedere medewerker met uitvoerende taken op de bouwplaats en leidingevenden een VCA (basis of VOL) certificaat.

NEN–EN-ISO 9001

Deze ISO-certificering houdt in dat de organisatie naast de ISO 9001-kenmerken ook 2 keer per jaar op zowel interne- als externe klantgerichte bedrijfsprocessen wordt getoetst.

De kwaliteit wordt intern meetbaar door middel van de doorlooptijd van projecten, waarbij uitval in de productie tegen wordt gegaan door te kiezen voor de beste kwaliteit van materialen en de juiste afstemming van werkzaamheden binnen KONE Deursystemen.Het continue verbeteren van huidige procedures is geborgd door het Kwaliteit Management Systeem.

VCA** (2004/04)

Aansluitend is in het teken van veiligheid, gezondheid en milieu de tussentijdse audit voor VCA** door KEMA met goed vervolg uitgevoerd.

Om de KONE-producten op een gestructureerde wijze in een veilige en gezonde omgeving te kunnen produceren en monteren is KONE sinds juli 2000 in het bezit van het VCA** (2004/04) certificaat.

http://www.kone.com/countries/nl_NL/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl