Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Legrand introduceert nieuwe spuitwaterdichte schakeloplossing

Volledig integreerbare Plexo IP55 geschikt voor binnen n buiten

25 feb 2009

Legrand, wereldmarktleider in schakelmateriaal, brengt een integrale spuitwaterdichte en volledig integreerbare oplossing op de markt: Plexo IP55. In de markt voor schakeloplossingen is tot op heden een waterdichtheid tot IP44 gebruikelijk. Met Plexo behaalt u een hogere waterdichtheidswaarde en daarmee is de oplossing spuitwaterdicht. Doordat het schakelmateriaal van Mosaic in een IP55 adapterraam te monteren is, cre‘ert Legrand hiermee het grootst beschikbare schakelmateriaal assortiment voor buitentoepassingen in de markt.

Zo voorziet Plexo IP55 in radiofrequente oplossingen, RJ45-toepassingen, noodstops en applicaties ten behoeve van de noodori‘ntatieverlichting. Plexo IP55 is water- en stofdicht voor zowel de slagvaste opbouw- als inbouwvarianten en heeft kindbeveiliging. De elementen die intern zijn voorbedraad (geen losse aders) en de steekklemmen zorgen er vervolgens voor dat Plexo een waardevolle, multifunctionele aanvulling is op de bestaande schakelmaterialen.

Legrand introduceert nieuwe spuitwaterdichte schakeloplossing

Mosaic integratie

Mosaic is het integrale schakelmateriaal concept van Legrand voor de utiliteit. Met de speciale Plexo Mosaic adapter kan een groot deel van de 200 functies uit het Mosaic pakket in een IP55 oplossing ge•ntegreerd worden. De installatie van het Mosaic schakelmateriaal is hierdoor compleet door te voeren in zowel binnen- als buitentoepassingen met geavanceerde functies als beeld, geluid, data en het dimmen van licht.

Montagevoordelen

Plexo IP55 kenmerkt zich door een eenvoudige en snelle montage. De modulaire elementen zijn geschikt voor zowel opbouw- als inbouwmontage. Het beschikt over een eenvoudige kabelinvoer door middel van een kabelinvoer tule met beschermingsgraad IP55.

Over Legrand Nederland B.V.

Legrand Nederland B.V. in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van meer dan 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot de wereldmarktleider op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, datanetwerken, kabeldraagsystemen of schakelmateriaal; de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

http://www.legrandnederland.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl