Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Tauw wint internationale prijs met gemaal Katwijk

In de categorie ‘CAD Engineering, Technische en Speciale Constructies’ van de Nemetschek Engineering User Contest 2009, kwam Tauw met de uitbreiding en renovatie van gemaal Katwijk als winnaar uit de bus.

7 mei 2009

In totaal deden 122 projecten uit 16 verschillende landen (vanuit heel Europa, Zuid-Korea en het Midden-Oosten) mee aan de prijsvraag van Nemetschek Engineering Group. Alle projecten werden ge‘valueerd op originaliteit, niveau van complexiteit, technische expertise en correcte toepassing van de gebruikte software.

Tauw wint internationale prijs met gemaal Katwijk

Juryoordeel
Volgens de jury illustreert Tauw met gemaal Katwijk hoe 'Building Information Modelling' (BIM) en andere systemen voor gegevensuitwisseling tussen bouwkundige ontwerpen en CAD modellering in de praktijk werken. 'Dit project is uniek door de complexe geometrie en de grote schaal van de structuur. De software is optimaal gebruikt voor het volledige ontwerpproces: van het initi‘le 3D model tot de volledig gedetailleerde wapeningstekeningen. De voordelen van Building Information Modelling (BIM) komen ook zeer sterk naar voor in dit project', luidde het oordeel van de jury.

Boek
Het Tauw-project en de overige deelnemende projecten zijn gebundeld in een kleurrijk boek. Hierin worden de technische uitdagingen in detail uitgelegd en hoe oplossingen in de software werden gevonden. Dit boek is doorbladerbaar te bekijken op de website van Nemietschek.

Onze expertise
Tauw is marktleider op het gebied van gemalen. Ook van 3D-ontwerpen heeft Tauw veel kennis in huis. Door de inzet van 3D-ontwerpen biedt Tauw vroegtijdig inzicht in het eindresultaat van projecten.

http://www.tauw.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl