Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Air Products zet keuzetool voor juiste lasgas online

Air Products, een van de grootste leveranciers van lasgassen, heeft een tool voor de selectie van het juiste lasgas op de Nederlandse website geplaatst.

19 mei 2009

De tool, die te vinden is onder www.airproducts.nl/welding_selector leidt de lasser door een overzichtelijk keuzemenu, zodat hij uiteindelijk uitkomt bij het juiste lasgas.

Air Products zet keuzetool voor juiste lasgas online

De keuze van het juiste beschermgas voor het lassen is niet altijd even gemakkelijk. De lasser moet rekening houden met het te lassen materiaal, het type lasproces, het gebruikte lasdraad en zelfs met het oppervlakte van het metaal en de plaatdikte. De keuze van het juiste lasgas is van groot belang voor de kwaliteit van de laswerkzaamheden. Het gas is bepalend voor het uiterlijk van de las, het spatgedrag en de (hoek-)inbranding. Maar de keuze van het gas heeft ook invloed op het ontstaan van eventuele lasfouten, de bescherming van de las tegen invloeden van buitenaf en op de mechanische en chemische eigenschappen van de las en het te lassen materiaal. Bovendien heeft de keuze van het gas gevolgen voor de snelheid van het lassen, de neersmeltsnelheid en de nabewerking. Hoe beter de keuze van het gas(mengsel), hoe beter dus de kwaliteit van het lassen en hoe hoger de productiviteit.

Met de tool voor de keuze van het lasgas, de welding selector, wil Air Products lassers helpen bij de keuze van het juiste gas of het juiste gasmengsel. De selector is te vinden op de Nederlandse website van Air Products en maakt onderdeel uit van de informatie over lassen en snijden. Gebruikers van de selector maken eerst een keuze uit het te lassen materiaal (staal, RVS of aluminium), waarna een keuze gemaakt kan worden uit het lasproces (TIG, MIG of MAG). Daarna kan er afhankelijk van het te lassen metaal nog gekozen worden uit het type lasdraad, uit de oppervlaktegesteldheid van het metaal of uit de plaatdikte. Uiteindelijk krijgt de lasser te zien welke gas hij het beste kan gebruiken en waar in de buurt het gas besteld kan worden.

Air Products is ŽŽn van de grootste leveranciers van lasgassen. Het bedrijf levert niet alleen een volledig assortiment hoogwaardige gassen en gasmengsels, maar ook apparatuur voor de toepassing van gas. Onder het label Maxx¨-gassen wordt een brede range las- en beschermgassen in 300 bar cilinders en cilinderpakketten van 18 cilinders is aangeboden.
Air Products heeft al vele vernieuwingen ge•ntroduceerd, die de kwaliteit, de veiligheid en de productiviteit van het lassen verbeteren. Argon, zuurstof en acetyleen, maar ook de Ferromaxx¨-, Inomaxx¨- en Alumaxx¨-beschermgassen kunnen bijvoorbeeld geleverd worden in Integra-cilinders, die veel kleiner en lichter zijn dan de normale B50 cilinders. Ze zijn dus ook bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik op bouwplaatsen of in servicewagens. In de beschermkap van de Integra-cilinders zijn handvaten, regelaars en een snelkoppeling ge•ntegreerd. Met die snelkoppeling, die ook een vlamdover bevat, kunnen cilinders gemakkelijk en zonder gereedschap vervangen worden. Sinds vorig jaar kunnen klanten van Air Products een CryoEase¨-systeem laten installeren voor de opslag en levering van zuivere stikstof, zuurstof en argon. De gassen worden in tanks afgevuld, zodat het werk niet onderbroken hoeft te worden en er geen gesjouw meer met cilinders is. De opslagcapaciteit van het CryoEase¨-systeem varieert van 230 tot 2.000 liter en is dus een prima alternatief voor cilinderpakketten.

http://www.airproducts.nl/welding_selector
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl