Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuw roterend borgingspunt voor maximale bewegingsvrijheid

XSPlatforms introduceert een nieuw borgingspunt met 360˚ roterend veiligheidsoog: de XTS-Globe. Het roterende veiligheidsoog zorgt voor maximale bewegingsvrijheid tijdens het werken op hoogte. De XTS-Globe is een eigen innovatie en kan direct op de dakbedekking worden ge•nstalleerd.

14 jun 2009

Nieuw roterend borgingspunt voor maximale bewegingsvrijheid

Veilig. De XTS-Globe biedt iedereen, die werkt op hoogte, veiligheid en gebruiksgemak. De XTS-Globe is te gebruiken als los dakborgingspunt. Inspectie is op elk willekeurig moment mogelijk (visueel of door middel van een trekproef), zonder dat het borgingspunt geactiveerd wordt. De XTS-Globe biedt dezelfde veiligheidsstandaard als traditionele borgingssystemen: het systeem is voorzien van een CE-keurmerk en is gecertificeerd volgens EN 795 klasse A.

Installatie. De XTS-Globe kan direct op de dakbedekking worden ge•nstalleerd. De XTS-Globe kan op nagenoeg ieder daktype worden gebruikt en is (kosten)effectiever dan andere, conventionele borgingssystemen. De XTS-Globe is eenvoudig te installeren op daken van beton, kanaalplaat en staal. Plaatsing gaat vier- tot vijfmaal sneller dan bij conventionele borgingspunten. De XTS-Globe wordt direct op de bestaande dakbedekking gemonteerd zonder extra constructiekosten of maatregelen vooraf. De XTS-Globe kan vervolgens rechtstreeks op de voetplaat worden bevestigd. Een demper in de mobiele vanglijn is noodzakelijk. Bij een onverhoopte val absorbeert de demper de energie die vrijkomt. Na een eventuele val kan de XTS-Globe eenvoudig worden vervangen zonder schade aan het dak. Het dak blijft te allen tijde waterdicht.

Verkrijgbaarheid. De XTS-Globe is via een selectief distributienetwerk wereldwijd te koop. De distributeurs kunnen zorgen voor montage en inspectie. Ieder jaar dient de XTS-Globe ge•nspecteerd te worden door ŽŽn van de erkende partners.

XSPlatforms. XSPlatforms ontwerpt, construeert, monteert en beheert systemen voor fysieke gevelbereikbaarheid bij hoogbouw. Op maat, eventueel turn-key, wereldwijd en conform wet- en regelgeving. XSPlatforms is specialist voor externe toegankelijkheid bij innovatieve architectuur en complexe bouwconstructies.

XSPlatforms heeft meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van veilig werken op hoogte. Onze producten zijn gevelonderhoudinstallaties en bereikbaarheidsconstructies, valbeveiligingssystemen, hangbruggen en steigers.

Wij trainen gebruikers, maken risico-inventarisaties, werken conform ISO 9001 en adviseren momenteel vanuit 22 vestigingen in West Europa, Azi‘, Midden Oosten en Noord Amerika. Meer informatie vindt u op onze website www.xsplatforms.com.

http://www.xsplatforms.com
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl