Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

LBN Betonproducten beschermt natuur door rioolbuizen rond N36

LBN Betonproducten uit Drachten voert voor hoofdaannemer Heijmans een deel van de opdracht van Rijkswaterstaat in om de N36 bij Ommen te verlengen.

22 jun 2009

LBN zorgt met de aanleg van 31 faunatunnels en 3 U-profielduikers voor een veilige oversteek van de fauna. Met de aanleg van de faunapassages vult LBN Betonproducten op zorgvuldige wijze de maatregelen in die nodig zijn om de nadelige gevolgen voor de natuur te beperken, die de wegaanleg met zich meebrengt.

Plaatsing betonnen U-profielduikers N36 Ommen

De betonnen rioolbuizen van LBN worden voor het eerst grootschalig ingezet als faunatunnel. Door de enorme doorsnede, vari‘rend van 300 tot 1.200 diameter, kunnen deze tunnels ook gebruikt worden als faunatunnel. “Deze mooie toepassing heb ik niet eerder voor ogen gehouden. Ik ben blij dat LBN op die manier kan bijdragen aan een belangrijk stuk natuurbescherming”, licht de heer Roffel, rayonmanager LBN Betonproducten, toe. “ De weg wordt zo met de natuur verweven en wordt dankzij onze buizen niet opgedeeld. Zo blijft de natuur van 7,2 hectare met elkaar verbonden.”

Waterhuishouding N36
Ook zorgt LBN in samenwerking met Heijmans voor de waterhuishouding van de N36 door de levering van 2,5 km ongewapend buis met een doorsnede van 300-1.200 diameter, 3 U-profielduikers met losse afdekplaten en 18 putten. De verlenging van de autoweg N36 Ommen, ontlast de kern van Ommen, verbetert de veiligheid van de weggebruiker, de leefbaarheid en de bereikbaarheid. Eind 2010 zal het project gereed zijn.

Over LBN Betonproducten BV
LBN Betonproducten BV is sinds 2005 actief op de Nederlandse markt op het gebied van riolering, ecologische bestrating, sierbestrating en betonstraatstenen. De missie van LBN is innovatieve, hoogwaardige producten tegen gunstige tarieven en met de hoogste leverbetrouwbaarheid voor de Nederlandse markt bereikbaar te maken. Dat realiseert ze door de inzet van een deskundig team en een uitgekiende logistiek. LBN heeft diverse gepatenteerde producten in haar assortiment die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen (KOMO, NEN-EN en NL-BSB). Tot haar klantenkring behoren tientallen Nederlandse gemeenten en aannemers. LBN werkt samen met Berding Beton uit Duitsland.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl