Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

MKB-bedrijven in bouw en detailhandel krijgen vaak nee op financiering

Van de bouwbedrijven die de afgelopen negen maanden een financieringsaanvraag indienden heeft 61% geen krediet gekregen. In de sector detailhandel kreeg 50% "nee" te horen. Toch heeft 13% van de bouwbedrijven en 17% van de retailsector de komende 6 maanden wel behoefte aan kapitaal.

7 jul 2009

MKB-breed geeft 66% van de bedrijven aan te verwachten financiering te krijgen. Ondernemers blijven proberen bancair krediet te krijgen, 88% zegt pogingen te gaan wagen. Deze cijfers komen uit de Update Financieringsmonitor MKB die vorige week in de Tweede Kamer is besproken.

MKB-bedrijven in bouw en detailhandel krijgen vaak nee op financiering

EIM brengt voor de 4e keer een onderdeel uit van de Financieringsmonitor MKB. Deze monitor geeft inzicht in het financieringsklimaat voor mkb-bedrijven. Dat klimaat blijkt het afgelopen half jaar fors verslechterd. Kreeg in december 81% van de mkb-bedrijven de financiering nog rond, op dit moment is dit percentage gedaald tot 54%. Opvallend is dat in de industri‘le sector, waar veel vraaguitval is door dalende export, kredieten bovengemiddeld worden verstrekt: 71% van de bedrijven in deze diende een succesvolle aanvraag in.

De grotere MKB-bedrijven zijn veel vaker succesvol in het verkrijgen van krediet dan de kleinere bedrijven met minder dan 10 werknemers. Van de grotere bedrijven wist 63% het gewenste bedrag binnen te halen, kleine bedrijven lukte dit slechts voor 47%.

De komende 6 maanden daalt de financieringsvraag, vergeleken met december 2008, van MKB-bedrijven met 2 procentpunten naar 15%. Opvallend is dat de groep middenbedrijven aangeeft meer dan gemiddeld behoefte te hebben: 21% heeft een financieringsbehoefte. In de sector zakelijke dienstverlening stijgt de vraag naar krediet, maar in de sectoren transport, handel en persoonlijke dienstverlening neemt de vraag aanzienlijk af.

http://www.ondernemerschap.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl